Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pel futur de Catalunya calen pagesos a la terra
Que en aquest país nostre ens estem quedant sense pagesos, és una evidència inqüestionable: tenim una població agrària molt envellida i les perspectives de futur pels joves -i no tant joves- són, en la majoria dels casos, ben poc optimistes. Més enllà dels típics i tòpics que és una feina dura i esclava (que ho és), que no tenim vacances i que acabem fent més hores que un rellotge per arribar enlloc, hi ha una clara mancança de voluntat política i social per tal que en aquest país hi continuïn havent pagesos. Massa sovint, per espolsar-nos responsabilitats, diem allò que ja comença a ésser tant suat “que tot es culpa de Madrid”, un argument més o menys cert, però que vol amagar una realitat. I és que la classe política i el moviment sobiranista no entén el sector agrari com a un sector estratègic i de país, i es posa en evidència que en un futur escenari polític, si assolim la independència nacional, els pagesos d’aquest país, en el millor dels casos, ens quedarem com ara, és a dir, condemnats a la marginació social i a la ruïna econòmica.

Tot el complex món del sobiranisme, en els darrers temps, ha crescut molt i de pressa, i aquest fenomen és més degut a l’arrogància i a la supèrbia de la casta espanyola, que no pas a les conviccions pròpies de país i nació, mancança que acabarà condicionant el procés i serà determinant a l’hora d’assolir o no els objectius polítics. El procés sobiranista ha generat expectatives i il·lusió a una part molt important del poble català, i és que l’estat espanyol no ens respecta, no funciona i és, en essència, irreformable.

Ara bé, entenc que el procés català ha d’anar molt més enllà d’un simple canvi de banderes i de tenir la possibilitat de disposar dels recursos econòmics que es generen a casa nostra. El simple fet que la Generalitat disposi d’estructures d’estat no implica necessàriament que aquests recursos siguin destinats per a garantir la justícia social, la cohesió territorial i la construcció nacional. És de prioritat absoluta que les organitzacions polítiques i socials que donen suport el procés elaborin propostes concretes per a garantir i fomentar el sector agrari, ramader i forestal, ja que aquest és indispensable per a gestionar el territori i disposar de productes alimentaris de qualitat.

Cal que comencem a encarar els reptes que tenim davant com a societat i com a país amb maduresa i responsabilitat. Si aquest país no funciona, també es per responsabilitat nostra.

Valora
Rànquings
  1. El batlle de Girona denuncia que una empresa espanyola s'ha inventat un inexistent "parque Princesa de Girona" al municipi
  2. Reedició del llibre "El Complot de Garraf" i Manifest signat impulsat per Historiadors
  3. Doble Joc al documental “El talp de Terra Lliure”
  4. Votaré l’extrema dreta
  5. Trobada de Joves Independentistes a Girona
  6. 100 anys d'infiltracions policials a l'independentisme català: de Bandera Negra als agents del 2020
  7. Sempre ens quedarà Irun
  8. "En Pere i el Globàlium", escrit per Carme Juncà: "una eina per mirar la realitat d?una manera global"
  9. Presentació del manifest Rutes de la llibertat a l'Empordà
  10. Arran assenyala amb pintura la Comissaria de la Policia Nacional Espanyola de Maó on treballa un dels infiltrats als moviments populars
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid