Segons ha informat la premsa en els últims dies, fonts properes a l’investigació l’interrogatori de Coslado es va centrar fonamentalment en les relacions comercials entre Ambulàncies Baix Ebre i SAGESSA. Això explica perquè minuts després que Coslado deixés els jutjats, va ser citat a declarar per la mateixa causa Josep Prat, ex director de l’Institut Català de la salut, ex director d’INNOVA i ex president de SAGESSA.
Des de CUP Ebre valorem aquests presumptes fets com a molt greus. Són greus els delictes que s’imputen per aquesta causa tan a Prat com a Coslado (suborn, tràfic d’influències i delicte societari), especialment en una moments on la ciutadania ebrenca comença a partir les conseqüències de les retallades en l’àmbit de la sanitat.
Per aquest motiu CUP Ebre "demanarà responsabilitats polítiques i judicials als responsables de fiscalitzar aquestes presumptes factures unflades". Cal recordar que Ambulàncies Baix Ebre és proveïdor de del Sistema Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM, SA) i també és proveïdor dels serveis no urgents depenent del CatSalut que alhora depèn de la Conselleria de Salut . Si finalment s’acaba provant que hi havia alteracions en els preus del serveis d’ambulàncies, caldrà demanar responsabilitats polítiques a nivell nacional. En primer lloc perquè tots dos serveis depenen directament de la Conselleria de Sanitat i en segon lloc perquè Prat va ser assignat per Boi Ruiz. "CUP Ebre critiquem el model català de salut públic-privat com ara SAGESSA perquè facilita la manca de transparència i les possibles irregularitats com ho està mostrant el cas INNOVA" .
Si a més a més,"s’arribés a demostrar aquestes presumptes irregularitats entre Ambulàncies Baix Ebre i SAGESSA llavors també s’hauran de demanar responsabilitats polítiques locals i comarcals". Per què? Els Consellers de SAGESSA tenen l’obligació legal de : fer control de la gestió, participar de la gestió i eventualment, aprovar o desaprovar el funcionament de SAGESSA. Els Consellers de SAGESSA de les Terres de l’Ebre són els presidents dels quatre consells comarcals i els ajuntament d’Amposta i Tortosa, ells tenen la funció de fiscalitzar les gestions de SAGESSA i per això cobren per cada sessió de dit Consell.
Des de CUP EBRE denunciem que "les accions dels polítics ebrencs davant el cas de presumpta corrupció que afecta a SAGESSA no estan a l’alçada de les circumstàncies i no aporten les solucions que la ciutadania ens mereixem". CUP Ebre demana als polítics ebrencs que anuncien a la ciutadania quines mesures pensen prendre per garantir la transparència i assegurar-se de la bona gestió de SAGESSA a les Terres de l’Ebre.
Des de CUP Ebre ens comprometem, en la mesura de les nostres possibilitats ha fer un seguiment del sumari d’aquest cas, d’informar a la ciutadania i de demanar responsabilitats polítiques i jurídiques si s’acaba demostrant corrupció en la gestió sanitària ebrenca. Precisament per poder informar a la ciutadania de la gestió de la sanitat a les terres de l’ebre aviat publicarem una web amb aquesta única temàtica.