Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SUDAN DEL SUD
Enfrontaments al Sudan del Sud

Al nou estat (independent des del  2011) fa dues setmanes que hi ha enfrontaments entre grups d’ètnia Nuer i Dinka

02/01/2014 Internacional

La crisi del Sudan del Sud es va iniciar fa tot just dues setmanes, el 15 de desembre, i als enfrontaments han mort unes 1.000 persones i n’han fet fugir  121.600 de casa seva.  La violència va començar quan els membres de la guàrdia presidencial van començar a barallar-se  entre ells.

Al juliol, el president de Sudan del Sud, Salva Kiir, va acomiadar al seu vicepresident, Riek Machar. Els dos polítics són de diferents grups ètnics;  Kiir és Dinka (el més gran dels molts grups ètnics de Sudan del Sud)  i Machar és Nuer. La tensió entre els dinka i els nuer prové de molt temps enrere al Sudan del Sud i la rivalitat política entre els dos membres més poderosos d'aquests grups ètnics sempre tenia el potencial d'esdevenir un conflicte armat.

A principis de 2011 després d’una important campanya pel “Sí”  el 98,8 per cent dels votants del sud van dir que volien separar-se del nord al referèndum d’independència, i uns mesos més tard el Sudan del Sud va esdevenir un estat independent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid