Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita instiucional
Sant Celoni demanarà posar els pisos de la SAREB a lloguer social

Tot el ple vota a favor de la moció de la CUP, tot i que la regidora d’ICV considera que "es fer volar coloms"

02/12/2013 Política
SAREB empresa qualificada de banc dolent SAREB empresa qualificada de banc dolent

El darrer ple municipal de Sant Celoni va aprovar la moció de la CUP per demanar posar els pisos de la SAREB a lloguer social. La formació independentista la va presentar, tenint en compte que la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat una proposició no de llei que permet a la Generalitat i als ajuntaments gestionar temporalment els pisos desocupats propietat de la SAREB a Catalunya. SAREB com empresa qualificada de banc dolent

La CUP de Sant Celoni es va voler  avançar així a tots els esdeveniments que puguin anar sorgint, sota la idea que allò què és del poble per al poble en la presentació de la moció.

A banda d’exigir territorialitzar la gestió de la SAREB i fer-la pròxima, amb informació i transparència, la CUP va demanar que la totalitat dels habitatges de Sant Celoni i la Batllòria integrats a la SAREB, i provinents de bancs i caixes nacionalitzades, siguin cedits a l’Ajuntament de Sant Celoni per a la seva gestió, sense cap cost econòmic, tal com va aprovar la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats. La modalitat de la gestió d’aquests habitatges haurà de ser en règim de lloguer i adscrits al programa de lloguer social de l'Ajuntament, alhora inserit en un itinerari d'inserció social a través de l'habitatge.

També va demanar informació pública de quins habitatges i sòls, a banda dels del carrer de M. Aurèlia Capmany de la població, estan en mans de la SAREB, i així com instar que els veïns en risc o en procés de ser desnonants tinguin prioritat en el lloguer dels pisos esmentats.

El ple va aprovar la moció, tot i el comentari de la regidora d'ICV argumentant que estàvem llençant campanes al vol. "Sí, som els utòpics, idealistes, ingenus, però també els que volem canviar les coses. Ara seguirem de prop totes les gestions per tal que tot aquest procés arribi al seu final" afirma la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid