Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
ARRAN i Alerta Solidària denuncien el CESICAT a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades
10/12/2013 Drets i Llibertats
Captura d'un dels informes que han sortit a la llum, que palesen l'espionatge polític Captura d'un dels informes que han sortit a la llum, que palesen l'espionatge polític

ARRAN, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, amb l’assessorament dels serveis jurídics d’Alerta Solidària, han denunciat el CESICAT a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Han posat a les seves mans els darrers documents publicats a la xarxa i exigeixen respostes a preguntes molt preocupants que a parer nostre no estan sent objecte de les informacions periodístiques.

Les presguntes que han posat sobre la taula són: "qui ordena els seguiments polítics? Quins criteris guien aquestes seguiments polítics? On queden registrats i sota control de qui queden aquests seguiments? Qui més consta en aquests registres? Quants seguiments i estudis de militants polítics i socials ha dut a terme el CESICAT? Sota les ordres de qui? Quina és la finalitat d’aquests estudis? En quin marc de treball suposadament d’interès públic s’emmarquen?".

Seguiment a membres d'ARRAN

Cal recordar que fa setmanes que les filtracions de documents del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) han posat al descobert el seguiment d’activistes polítics a les xarxes socials. Informes que revelen l’acumulació de dades no només tècniques sinó d’afinitats ideològiques, de participació en mobilitzacions socials, d’opinió al ciberespai i fins i tot altres dades no públiques com adreces, telèfons, IPs, etc. En el punt de mira del vigilant destaquen moviments socials i polítics com el del 15M i l’Esquerra Independentista.

Diversos militants de l’organització juvenil Arran consten en els fulls d’estudi i seguiment del CESICAT amb dades polítiques i personals i fins i tot fotografies del domicili. Un extens informe en power point analitza les activitats del col·lectiu independentista i revolucionari.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid