Un representant dels treballadors del CUAP St Pere, una representant de la Junta de Personal de primària de l’ICS, i un representant de la CUP de Reus, es va reunir ahir amb el director dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, a qui van lliurar més de 5500 signatures perquè es mantingui el servei diürn d’urgències del CAP Sant Pere de Reus.
Gemma Ortega, de la Junta de Personal de l’ICS de primària, va explicar que la reunió amb Mercadé ha estat positiva, tot i que aquest s’ha limitat a respondre que trametrà el suport ciutadà i de l’Ajuntament de Reus al CUAP Sant Pere a la Conselleria de
Sanitat.
Ortega va denunciar que “el CATSalut diu que vol reorganitzar el CUAP, quan en realitat el que pretenen fer és que els metges del CAP assumeixin els casos d’urgències, el que implicaria col·lapsar les visites mèdiques, que actualment ja superen la setmana de llista d’espera”. I, a més, ha destacat que “si s’eliminés el servei d’urgències del CAP Sant Pere la situació de les urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus seria insostenible, ja que actualment ja es troben saturades”.
David Sabaté, treballador del CUAP Sant Pere, va comentar que “el servei d’urgències al CAP Sant Pere ara mateix ja es troba amb un sol equip d’un infermer i un metge, des de que el mes de juny van eliminar l’altre equip que prestava servei”. I, ha denunciat que “ens trobem en serveis mínims i cal plantejar-se la recuperació de l’antic equip per poder fer front al volum de visites, així com sobretot, a aquells casos que només tractem al CUAP, com ara persones detingudes o pacients psiquiàtrics”.
A més, va afegir, que “és imprescindible el manteniment del servei d’urgències al CAP Sant Pere, ja que és l’únic centre que ofereix aquest servei al centre de la ciutat i hi ha moltes persones que no poden desplaçar-se fins a l’Hospital Sant Joan”.
Per la seva banda, Xavi Milian de la CUP de Reus, va celebrar la gran resposta dels usuaris i usuàries del CAP Sant Pere, superant les 5500 signatures de suport, i ha plantejat que “ens trobem en un moment clau per salvar el sistema sanitari públic i, que l’acció d’avui mostra clarament l’estratègia de lluita que hem desenvolupar per evitar que es creï una sanitat per als rics i una sanitat per als pobres: iniciativa dels professionals sanitaris, implicació de la ciutadania i suport de les institucions”.
En aquest sentit, Milian considera que l’acte ha estat "un primer pas que demostra que si els treballadors i treballadores de la sanitat i els i les seves usuàries s’uneixen per defensar el dret elemental a l’accés a la sanitat, les institucions hauran de fer un canvi de rumb en la política de progressiva privatització de la sanitat”.
Per últim, va emplaçar als i les professionals i a la ciutadania a participar en les mobilitzacions que s’estan preparant durant el mes de desembre, per defensar un sistema de sanitat públic, universal i de qualitat, tant als CAPs de la ciutat com a l’Hospital Sant Joan de Reus.