Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat Policial
Denuncien el SPC per delicte de revelació de l’estat serològic de Juan Andrés Benítez
28/11/2013 Drets i Llibertats

Ahir, deu entitats LGTB i de lluita contra la SIDA van lliurar a la Fiscalia Provincial de Barcelona (Servei de Delictes d’Odi i Discriminació) una denuncia contra responsables del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) per delicte de revelació de l’estat serològic de Juan Andrés Benítez. El passat 1 de novembre van anunciar que presentarien la denúncia. [Vídeo Serofòbia i mossos, després de l'homicidi]

Les entitats manifesten que en data 8 d'octubre de 2013, el SPC va emetre una nota de premsa que entre d’altres coses feien referència al suport que des del Sindicat es va donar als seus membres en relació al cas Raval , així com la informació específica que "dos agents és troben actualment en Tractament amb fàrmacs retrovirals , el qual hauran de mantenir durant un any".

Al marge de la certesa o no que uns agents segueixin un tractament retroviral , és a dir, un tractament farmacològic que s'utilitzi en casos d'infecció per VIH. Per a les entitats que van presnetar la denuncia, "la veritat és que això suposa posar en públic coneixement per part del Sindicat de Policies de Catalunya una sèrie de dades que afecten en tot cas a la intimitat del mort , D. Juan Andrés Benítez Álvarez , respecte de la seva situació serològica".

Les deu entitats promotores de la denúncia son: Coordinadora LGTB de Catalunya, Gais Positius, Comitè 1r desembre, Projecte dels noms-Hispanosida, Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Col•lectiu Gai de Barcelona, Casal Lambda, Associació Transsexuals de Catalunya (ATC Libertad), Famílies Lesbianes i Gais (FLG) i Fundació Enllaç.

En aquest sentit, puntualitzen que "les dades en qüestió només van poder ser extrets de la informació que per part dels agents Mossos d'Esquadra s'hagués pogut obtenir per diverses vies : per part de la informació clarament confidencial que s'hagués brindat a través dels serveis mèdics l'Hospital Clínic de Barcelona , o bé a través dels informes medicoforenses que s'haguessin plasmat en les diligències judicials i / o policials".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid