Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Acte a Tarragona en record de les víctimes del franquisme i contra les beatificacions

Avui també hi haurà una marxa convocada per diverses organitzacions, entre ells pel conjunt de l'Esquerra Independentista del Camp, a les 18h per manifestar el rebuig a la Conferència Episcopal Espanyola. Sortirà de l’Estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova, i acabarà a la plaça Ponent.

12/10/2013 Drets i Llibertats

Aquest diumenge, la Coordinadora per a la Laïcitat i la Dignitat ha convocat un acte paral·lel, en record de les víctimes del franquisme. Es farà a les dotze del migdia a la muntanyeta de l'Oliva i, tot seguit, a les fosses comunes del cementiri. Aquest acte coincidirà amb l'inici de les beatificacions, que es faran a l'antiga universitat laboral de Tarragona, als afores de la ciutat.

Lliurament de signatures a l’Arquebisbe contra les Beatificacions

Dijous passat, un centenar de persones es van concentrar a l'arquebisbat de Tarragona en potesta de la cerimònia de beatificacions prevista per aquest diumenge. Durant la concentració, una comissió es va entrevistar amb l'arquebisbe, Jaume Pujol, a qui es va fer lliurament d'una carta i de més de 1.700 signatures. La Coordinadora considera que es tracta d'un acte clarament polític i el qualifica d'un "insult a la memòria i a la història".

Avui es farà una manifestació que surt a les sis de l’Estàtua dels Despullats (Rambla Nova) i acaba a la plaça Ponent, ben a prop d’on se celebra un dels actes més importants de les Beatificacions.

En aquest sentit, també es manifesta l'Esquerra Independentista del Camp, consideren aquest acte, en si mateix, un insult a la recuperació de la memòria històrica i un acte que implícitament reforça i legitima l’espanyolisme més violent, intolerant i hereu del franquisme. Un insult a la memòria de totes les persones que van morir assassinades pel franquisme i que encara jeuen anònimament en fosses comunes; uns crims que van ser recolzats per l’Església Catòlica colpista, i pels que encara no ha demanat perdó. En la mateixa línia denuncien la coincidència intencionada amb la celebració del dia de la “hispanidad i la raza” i a més a més en terres catalanes donat el context polític actual.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid