Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
Malestar a l'Ebre per l'acomiadament dels corresponsals de Catalunya Ràdio

La mesura afecta una trentena de corresponsals i col·laboradors de Catalunya Ràdio arreu del país.

05/04/2013 Comunicació
Protesta pel desmantellament territorial de TV3 a la plaça Sant Jaume Protesta pel desmantellament territorial de TV3 a la plaça Sant Jaume

Els actuals corresponsals de Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre, els periodistes Josep Baubí, Sofia Cabanes i Vera Talarn, deixaran de treballar per a l'emissora a partir de l'1 de maig. Així els ho va comunicar la direcció de l'emissora aquest dimecres a través d'un correu electrònic, un cop que Catalunya Ràdio ha informat als treballadors de l'emissora pública que a partir d'aquesta data deixarà de comptar amb els corresponsals territorials que no formen part de la plantilla pròpia i dels 'freelance', segons informa Marfanta.com

La decisió de la direcció de Catalunya Ràdio, una mesura que afecta una trentena de professionals d'arreu del país, ha provocat una important mobilització de protesta a través de les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter, amb l'etiqueta totssomcatradio.

El cas recorda la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de rescindir els contractes amb les productores que feien les feienes per a TV3 a les Terres de l'Ebre, a la Catalunya Nord i a l'Alt Pirineu, per finalment passar a cobrir els territoris amb personal propi i en col·laboració amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

Missatge de comiat

Segons va avançar dimecres mateix Aguaita.cat, els corresponsals afectats per la retallada havien rebut un missatge comunicant el comiat en els següents termes: "Per raons d'ajustaments econòmics i operatius, a partir del pròxim 1 de maig, Catalunya Ràdio SRG SA deixarà de comptar amb les col·laboracions que, amb caràcter esporàdic, vostè venia prestant com a periodista "freelance" i que consistien en la realització de cròniques sobre esdeveniments d'actualitat informativa relatives a territori". En el cas de Baubí, que porta gairebé un quart de segle vinculat a l'emissora, el 'caràcter esporàdic' de l'argument utilitzat per la direcció de la cadena dóna una idea de les contradiccions de la mesura, ja que la xarxa de col·laboradors era el que havia fet de Catalunya Ràdio una emissora implantada en tots els territoris del país i un model de referència.

Per la seua banda, Comunicació 21 ha assenyalat que la mesura afecta una trentena de corresponsals i col·laboradors de Catalunya Ràdio arreu del país. "La seva tasca serà assumida per treballadors de la plantilla en el marc d’una reorganització del desplegament territorial. En concret, la direcció de la ràdio pública establirà nous centres territorials als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre amb periodistes de l’emissora que tindran dedicació plena, i reforçarà amb “més efectius” el de la Val d’Aran i les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona", afirmen en aquest mitjà.

Comunicaió 21 conclou que "Catalunya Ràdio cobreix la informació local i comarcal “parcialment” amb periodistes freelance que cobren 17,5 euros la peça, un preu que s’havia reduït els darrers anys. A partir de l’1 de maig, prescindirà d’aquests professionals autònoms i utilitzarà recursos humans propis, per a la qual cosa obrirà un procés entre la plantilla perquè es presentin candidatures per ocupar les vacants a les diferents delegacions i centres territorials".

Per la seua banda, el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha acusat la direcció de "liquidar" el model de l'emissora. En la mateixa línia, la plantilla de Catalunya Ràdio s'ha mobilitzat aquest dijous en defensa dels corresponsals autònoms.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid