Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Declaren tres mossos imputats per la càrrega policial en la Vaga General a Tarragona

Els policies s’enfronten a dues faltes de lesions, pels cops a una noia de 16 anys, i un altre delicte de lesions a un nen de 13.

12/04/2013 Drets i Llibertats

Ahir, tres membres del cos dels Mossos d’Esquadra van declarar al al jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona. Els policies haurien estat identificades com a autores dels fets transcorreguts a la darrera Vaga General del 14 de novembre a Tarragona, en què una càrrega a l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer va acabar amb diversos detinguts i ferits, segons informa Pobleviu.cat. Les imatges de dos menors colpejats per les porres al cap i les cames van ser notícia en mitjans locals, comarcals, autonòmics, nacionals i internacionals. El cap obert d’un nen de 13 anys va obligar Felip Puig, el llavors Conseller d’Interior, a engegar una investigació que tot just va comença ahir als Jutjats.

Durant la declaració, la defensa va assegurar que no és generador de delicte, el contrari que els advocats dels menors. Sí que va quedat clar, però, que els fets són producte d’un ús incorrecte de la porra, ja que només poden sacsejar-la horitzontalment, mai de dalt cap a baix, tal com mostren unes imatges que l’advocat de la família del nen, Ramon Maria Sans, troba suficients.

Un altre argument esgrimit durant la declaració va ser que hi havia molta gent en aquella càrrega -es tractava d’un piquet d’unes 200 o 300 persones-, tot i que Sans creu que els agents “han d’estar preparats per a situacions com aquestes” i que per tant “no és excusa”. A partir d’ara, és el torn de buscar cadascú per la seva banda testimonis que corroborin les diverses versions. Els policies s’enfronten a dues faltes de lesions, pels cops a la noia, i un altre delicte de lesions pel nen.

Cal recordar que, La CUP va denunciar “l’arbitrarietat i desproporcionalitat de les diferents càrregues policials, i especialment, l’agressió soferta pel menor d’edat i la noia que va intentar ajudar-lo". A més,  també va denunciar que els agents van arraconar les persones agredides –inclòs el menor d’edat- impedint-los trucar una ambulància o marxar perquè el nen, que estava sagnant, pugués rebre atencions mèdiques. Fins a una desena de persones van haver de ser ateses en diferents centres sanitaris a causa de les agressions rebudes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid