Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió
El moviment #novullpagar passa a l’acció judicial

Vol esdevenir un interlocutor amb l’administració per tal d’obrir un procés de diàleg relacionat amb les demandes que com a plataformes ens ocupen.

13/01/2013 Política
La taula estava formada per membres de les plataformes Catalunya Diu Prou, Novullpagar.cat i Prou peatges. La taula estava formada per membres de les plataformes Catalunya Diu Prou, Novullpagar.cat i Prou peatges.

Aquest dissabte a les cinc de la tarda més de cent vint persones van fer petita la sala d’actes del Centre cívic Can Basté de Barcelona per parlar del futur del moviment #novullpagar que aplega les plataformes Catalunya Diu Prou, Novullpagar.cat i Prou peatges.

A la reunió, el moviment va decidir l’obertura en les properes setmanes d’un procés contenciós administratiu contra els responsables de les sancions, que amb anterioritat al canvi legislatiu s’han demostrat totalment irregulars.I és que la plataforma vol esdevenir un interlocutor amb l’administració per tal d’obrir un procés de diàleg relacionat amb les demandes que com a plataformes ens ocupen.

Així, el moviment estudiarà formalment obrir la via penal a través d’una querella criminal per aclarir les responsabilitats corresponents com a demanda del públic assistent (amb votació a mà alçada). Per això, exigirà a l’administració l’arxivament immediat de tots els expedients relacionats amb el moviment  i va denunciar públicament el canvi exprés de la legislació per tal de poder multar legalment al moviment #novullpagar, així com també la manca de transparència de l’Administració en la consulta de documents públics que marca la llei.

En aquest paquet de mesures va instar l’acord de defensa jurídica al moviment #novullpagar signat entre Catalunya Diu Prou i els partits polítics ERC, CUP, SI i RCAT, el passat mes de maig i va anunciar continuar la mobilització a través de les accions que es considerin oportunes tot defensant les reivindicacions i objectius de les plataformes.

Prèviament, cada una de les plataformes van exposar la seva trajectòria

Pel que fa a l’aspecte del futur del moviment, la plataforma Prou peatges va repassar el seu naixement i trajectòria, com també va anunciar la seva total desvinculació política per esdevenir una plataforma de la societat civil.

Novullpagar.cat

La plataforma Novullpagar.cat, recollint l’esperit del primer insubmís als peatges, Josep Casadellà, present com a ponent, va fer una valoració a dia d’avui del moviment i va destacar la ferma voluntat de continuar les accions i la mobilització ciutadana contra el greuge que suposen els peatges, també a l’ombra, i es van valorar les diverses opcions de protesta i mobilització a emprendre a partir d’ara. A efectes del canvi legislatiu que afecta el no pagament dels peatges, es va destacar que era una via de protesta i reivindicació, no la única, per la qual cosa a partir d’ara es valoraran i es duran a terme accions de protesta en una altra línia.

Catalunya Diu Prou

Seguidament, Carme Teixidó, portaveu de la plataforma Catalunya Diu Prou, va explicat la tasca jurídica que han realitzat assessorant de forma gratuïta als participants en la campanya, posant a disposició dels afectats més de 20 documents jurídics entre al·legacions, recursos i d’altres, i responent a més de 8.000 correus que els hi han arribat.

L’advocat de Catalunya Diu Prou, Daniel Laspra va centrar l’atenció quan va valorar detalladament el canvi legislatiu que afecta el moviment i l’estat actual de les sancions interposades tant pel Servei Català de Trànsit com per la DGT arreu dels Països catalans, i ha advertit que la seva entitat no podrà seguir la defensa de les noves sancions que es facin a partir del dia 1 de gener del 2013, perquè les sancions ja són legals a partir d’aquesta data, encara que va dir que seguirien fent costat a la resta de plataformes en les seves accions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid