Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressió urbanística
Campanya d'agitació en defensa de Ses Fontanelles a la badia de Palma

La darrera zona humida de la badia de Palma, comença a patir les destrosses derivades de les obres que des de fa uns dies es preparaven per construir-hi un centre comercial.

19/12/2012 Territori
Pintades en defensa de  Ses Fontanelles Pintades en defensa de Ses Fontanelles

L’assemblea d’Arran Palma ha dut a terme una acció d’agitació per reivindicar el seu posicionament en defensa de Ses Fontanelles i per fer front al fort atac que està sofrint en aquests moments per part de diverses empreses europees que participen de la seva destrucció. L’agitació ha consistit en penjar una pancarta, a més de diverses pintades a favor de la conservació d’aquest espai.

La destrucció d’aquesta zona té com a objectiu la contrucció d’un macroprojecte de centre comercial, amb el qual, aprofitant el context socioeconòmic actual, volen recórrer de nou a l’especulació urbanística com a eina per “crear riquesa”. Aquest fet, a part de l’impacte ecològic, també tendrà repercussions negatives en el petit comerç a nivell local.

Arran Palma, rebutja tot tipus d’atemptat contra aquest espai natural, i, a més, assenyalam els principals culpables, com l’Ajuntament de Palma, el Govern Balear (PP i PSOE) i totes les grans empreses impulsores d’aquest macroprojecte.

Aquesta és una més de les protestes que diversos col·lectius estan realitzant aquests dies per tractar de sensibilitzar la població i les institucions envers l’agressió que aquesta zona humida està patint.

Denúncia per l'inici de les obres

Per la seva banda, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) va interposar una denunciadavant el SEPRONA, l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient davant l’inici de les obres que han començat a arrasar Ses Fontanelles. Les excavadores ja estan fent vials, fins al punt que han envaït part de la zona humida. Aquest fet ha estat denunciat pel GOB en considerar que podria tractar-se d’una actuació delictiva.

La denuncia, consta de documentació gràfica dels darrers dies i mostra la destrossa que ha suposat l’inici de la urbanització. Aquestes obres convertiran el darrer gran espai verd de la platja de Palma i darrera zona humida de Palma, en un macrocentre comercial.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid