Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita laboral
Els treballadors de Telefónica abandonen la vaga de fam

Remarquen que, si ben Marcos no ha estat readmès, han aconseguit triomfs: trencar el silenci mediàtic, unir a la seva lluita laboral als moviments socials i incomodar a una multinacional intocable.

29/11/2012 Laboral

Després de 23 dies sense menjar, els quatre treballadors de Telefònica en vaga de fam van decidir ahir dilluns passat seguir el consell dels metges i abandonar el dejuni.

La protesta que es va iniciar per demanar la readmissió de Marcos Andrés Armenteros, acomiadat de forma improcedent després de baixes mèdiques justificades, ja va obligar la setmana passada a deixar la vaga a un dels cinc vaguistes, Josep Bel, que va haver de ser ingressat. Els treballadors van constatar que, si ben Marcos no ha estat readmès, han aconseguit triomfs: trencar el silenci mediàtic, unir a la seva lluita laboral als moviments socials i incomodar a una multinacional intocable.

Mostres de suport

Entitats com la FAVB, juntament amb els sindicats (CCOO, UGT, IAC i CGT) i representants d’alguns partits com ERC, ICV-EUiA o la CUP van mostrar dimarts suport als treballadors de Telefónica amb un manifest al qual encara volen sumar més adhesions.

En el manifest afirmen que “la llei que empara tots els ciutadans i ciutadanes no traspassa el mur de les empreses” que, en època de crisi, apliquen polítiques laborals orientades a augmentar el benefici amb l’acomiadament de treballadors. Les organitzacions signants s’han compromès a mitjançar, negociar i lluitar per aconseguir els canvis legislatius que obliguin Telefónica a canviar la seva política empresarial. En aquest sentit, han recordat a la multinacional que lluitaran perquè es readmeti treballadors acomiadats per baixes mèdiques justificades, que ningú que s’absenti de la feina per motius justificats no pugui anar al carrer i que, en cas que els jutjats declarin un acomiadament improcedent, sigui el treballador qui triï entre la indemnització o la readmissió.

Els signants del manifest han recordat a Telefónica que no està obligada a aplicar la reforma laboral i que encara és a temps de readmetre en Marcos i negociar els casos conflictius amb els treballadors per evitar situacions com aquesta, que han qualificat de “delicte contra la salut pública”. També han demanat als mitjans de comunicació que facin visible casos com aquest.

 

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  5. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
  9. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  10. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid