Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
Amenaça judicial per desallotjar el mas de Can Piella
09/10/2012 Res-pública

L'Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallés ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella de la Llagosta (El Vallès Occ.) a partir del proper 15 d'octubre. Aquesta mesura pretén posar fi a l'ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associades.

Tot i que Can Pietlla està ben adaptada al seu entorn i ofereix serveis i integració comunitaris, l'Audiència n'ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d'ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús. Així, a partir del 15 d'Octubre es vol posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

En aquest sentit s'ha iniciat una recollida de signatures a oiga.me per a demanar al Jutge del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès la revocació d'aquest desallotjament cautelar, per considerar-la improcedent.

Can Piella és un projecte que treballa des de l'autogestió i el treball col·lectiu com a pilars centrals, amb la idea de construir i difondre "alternatives al model de societat actual, per a contribuir a que es realitzi un canvi social que ens porti cap a un món més altruista, sostenible, ecològic i solidari, amb un clar replantejament del consum i on les relacions de dominació siguin petites imperfeccions i no la tònica general”. El projecte integra veïns i veïnes de les poblacions més properes, que han volgut començar a treballar la terra i els seus recursos de forma col·lectiva. Aquestes persones impulsen el projecte de Can Piella com "un espai de reflexió, debat i treball comunitari", un projecte que ja compta amb tres anys de vida.

La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d'abandó. Això evidencia la falta de projectes d'ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz), aparentment poc interessada en la conservació de l'immoble.

El dissabte dia 13 hi ha convocat a la Llagosta un judici popular per promoure la denúncia contra aquest desallotjament, i també s'hi realitzarà una acampada que s'allargarà fins dilluns.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid