Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
Manifestacions "Per l'escola pública" a Castelló, València i Alacant

És la primera crida a la comunitat educativa i a la societat valenciana per posar fil a l’agulla i emprendre accions que repunten les retallades en matèria educativa

21/09/2012 Educació
Membres de la Plataforma  valenciana per l?Ensenyament Públic Membres de la Plataforma valenciana per l?Ensenyament Públic

La Plataforma valenciana per l’Ensenyament Públic ha convocat manifestacions per demà a les 18h, a les ciutats de València, Castelló i Alacant. El lema de les manifestacions és "Per l'ensenyament píublic: més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat".

Per a la Plataforma, aquestes són les primeres manifestacions de la comunitat educativa valenciana per a aquest curs.  La mobilització té l'objectiu d'escalfar motors "en un curs que hem començat posant fil a l’agulla i visualitzant la voluntat dels docents, dels pares i mares, dels estudiants i de la societat en general per repuntar les retallades de l’administració valenciana en un dret fonamental: l’educació pública, en valencià i de qualitat", assenyala la convocatòria.

Contra el decret de plurilingüisme

Un dels principals motius pels quals s’ha convocat aquesta manifestació és l’aprovació del decret de plurilingüisme de la Conselleria, que suposa menys valencià i menys qualitat educativa. Vicent Moreno ha explicat: “Sabeu que hem estat en tot el procés de desenvolupament del decret sobre pluringüisme, que es va aprovar finalment el 3 d’agost passat, sense consens amb la comunitat educativa. Un dels punts que encapçala el lema de les manifestacions és més valencià. El decret sobre plurilingüisme aprovat pel Consell valencià ha provocat l’intent de marginar la nostra llengua al sistema educatiu. Diem “Sí al valencià i sí a les llengües”.

La mobilització també posarà fil a l'agulla per la supressió d’una gran quantitat de línies de transport escolar i la supressió de les ajudes al menjador escolar. Així com per la manca de pagament de beques de llibres, del transport, de les ajudes de menjador i la persistència de col·legis i instituts en barracons i amb instal·lacions insuficients i inadequades. Sense oblidar-se de les condicions laborals dels docents i qualitat en l’ensenyament.

Recorreguts de les manifestacions

A València, la manifestació de València partirà de la plaça de Sant Agustí a les sis de la vesprada i acabarà a la plaça d’Amèrica, on es llegirà el manifest "Posa fil a l’agulla".

La plataforma també ha animat la gent a assistir el mateix dissabte 22 de setembre al concert que se celebrarà a Godella en homenatge als i les represaliats de la Primavera Valenciana, estudiants que han lluitat per un ensenyament públic, en valencià i de qualitat. El concert començarà a les 20h

Pel que fa a la manifestació a Alacant,  sortirà de les escales de l’IES Jorge Juan i acabarà al passeig Gadea davant de la Casa de les Bruixes, on es llegirà el manifest també.

A Castelló, el punt de partida serà la plaça de les Aules i es farà un recorregut circular per tornar a desembocar de nou a la plaça de les Aules, on es farà lectura del manifest conjunt.

Suport a la manifestació

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i l'ACPV-Casal d'Elx se sumen a la convocatòria donant-li suport i fan una crida a participar activament.

A València, l'MDT es manifestarà darrere de la pancarta amb la resta d'organitzacions que conformem "Nosaltres, els fusterians".

Per la seva banda, els membres de 'Acpv-Casal d'Elx  hi seran a les 18h a les escales de l' IES Jorge Juan a la ciutat d'Alacant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid