Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
La UCE de Prada, punt de trobada de l'independentisme català, basc, escocès i flamenc

La Universitat Catalana d'Estiu acollirà tres actes relacionats amb els processos d'alliberament dels pobles

10/08/2012 Política
Cartell de 'Gatza zati bat' Cartell de 'Gatza zati bat'

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) serà escenari aquest any de tres esdeveniments relacionats amb l'independentisme català, basc i escocès. Els actes, organitzats per la Vicerectoria de relacions Internacionals de la UCE amb la col·laboració de l'European Partnership for Independence (EPI), se celebraran els dies 17, 18 i 19 d'agost i comptaran amb la presència de polítics, acadèmics i activistes internacionals que treballen pel mateix objectiu: la independència de les seves nacions però que ho fan des de perspectives i contextos sociopolítics diferents.

Els municipis en els procés d'independència

Representants i batlles de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) compartiran taula amb Steven Vergauwen, director del moviment social flamenc (VVB), membre fundador de l'European Partnership for Independence (EPI), i Karmelo Landa, professor Universitat d'Euskal Herria (UPV-EHU). En aquest cas s'explicarà, també per primer cop a Catalunya, el cas flamenc de la insubmissió dels batlles davant l'agressió lingüística francòfona en territori flamenc.

A la jornada, titulada "Els municipis en els processos per la Independència" i que tindrà lloc diumenge 19 d'agost a les cinc de la tarda a l'Auditori de la UCE, hi participaran Josep Manel Ximenis, alcalde d'Arenys de Munt (CUP) i secretari general de l'AMI; Josep Andreu, alcalde de Montblanc (ERC) i membre de l'AMI; Josep Maria Roigé, alcalde de Balaguer (CiU) i membre de l'AMI; Toni Albà, actor i director de teatre; Steven Vergauwen, vicepresident de VVB i coordinador flamenc per l'EPI i Karmelo Land, exeurodiputat per Herri Batasuna i professor de la Universitat d'Euskal Herria. L'acte serà moderat per Anna Arqué, vicerectora de relacions internacionals de l'UCE.

Amb aquesta taula rodona, la UCE i l'European Partnership for Independence, parteix de la base que els batlles poden jugar un rol determinant a l'hora de recollir el batec dels ciutadans dels municipis i liderar les reivindicacions sobiranes que van sorgint.

Escòcia

En aquest sentit, per primer cop un destacat membre de l'Scottish National Party (SNP), habitual a mitjans com la BBC, visitarà els Països Catalans per parlar específicament del procés polític que s’està duent a terme a Escòcia per convocar un referèndum oficial sobre la independència. Representants de grups socials clau en la campanya pel "sí" com Scottish Independence Convention i partits polítics com l'SNP explicaran aquest moment clau en la història d'Escòcia.

La xerrada "Scotland Forward" (La via escocesa) tindrà lloc el 17 d'agost a les cinc de la tarda a l'Auditori de la UCE i comptarà amb la presència de Gail Lythgoe, presidenta de la Federació Nacional d'Estudiants d'Escòcia; John Duffy, president Fire Brigades Union Scotland; Christopher White, director de relacions internacionals de la Scottish Independence Convention, i Humza Yousaf, diputat al Parlament Escocès per l'SNP i Parliament Liason Officer del Primer Ministre Alex Salmond.

Euskal Herria

Qui també ha triat Prada per presentar-se per primer cop als Països Catalans ha estat "Gatza zati bat", una producció de Nazioen Mundua, plataforma membre d'EPI i coordinadora basca dins l'aliança Europea per la Independència. A l'acte, que se celebrarà dissabte 18 d'agost a les onze de la nit al Cinema Lido de Prada, hi participaran Angel Oiarbe i Garbiñe Zurutuza, membres de Nazioen Mundua.

Idiazábal, un petit poble d'Euskal Herria molt conegut pel seu formatge, és l'escenari elegit per Jon Maia, director del documental "Gatza zati bati", i Nazioen Mundua, plataforma que ha produït el treball, per explicar al món que un tros de formatge, un tros d'identitat local, és una part d'un collage universal de múltiples identitats on per cadascuna d'elles els mateixos drets i deures necessiten d'estar reconeguts per garantir igualtat, justícia i pau.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid