Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi
Mataró aprova demanar un préstec de 5,5 milions a l'Estat

Es generaran 2 milions d’euros d’interessos que se sumaran als 10 milions d’euros d’interessos que ja paga la ciutat

15/06/2012 Política

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat demanar un préstec de 5,5 milions d'euros per fer front al pagament de les factures a proveïdors de l'any 2011. Tot i tenir un romanent negatiu de 12 milions i trobar-se per tant en una situació econòmicament molt delicada, la CUP va votar en contra de demanar el préstec a l'Estat.

L’acord es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i PXC i l’abstenció d’ICV. La CUP va ser l'únic grup que hi  va votar en contra. La formació admet que Mataró necessita diners, però no a qualsevol preu.

La CUP reconeix que l’Ajuntament necessita líquid però remarca que "estem davant d’un problema estructural derivat d’un model de finançament dependent i insuficient que perjudica a les administracions públiques catalanes".

A més, posa de manifest que els 5,5 milions d’euros que ara es demanaran a l’Estat espanyol generaran 2 milions d’euros d’interessos (6% a retronar en 10 anys) que se sumaran als 10 milions d’euros d’interessos que ja paga la ciutat de Mataró.

Per això la CUP troba "excessiu que es torni a demanar un esforç a la ciutadania perquè els diners que ara es demanen no aniran destinats a fer inversions o a serveis públics de primera necessitat, sinó a satisfer les exigències de les grans constructores, que a les quals ha volgut beneficiar el decret del govern Rajoy".

La CUP doncs rebutja el préstec perquè "no beneficiarà la ciutadania, perquè estarem pagant uns interessos del 6% quan els bancs compren el diner a l’1%, perquè més deute vol dir més retallades, perquè suposen una intervenció de facto de l’Estat en les finances municipals (cada 3 mesos haurem de retre comptes) i perquè la decisió s’ha pres com resultat de l’amenaça de reducció de l’aportació del PIE als ajuntaments díscols".

8.000 euros per un estudi "innecessari"

Tot i l'endeutament que pateix l'Ajuntament de Mataró, el govern municipal ha gastat 8.000 euros en encarregar al Conservatori del Liceu un estudi sobre l’Escola Municipal de Música. L’estudi conclou amb una oferta del mateix Conservatori del Liceu per gestionar ell mateix, com a empresa privada, l’escola de música pública. Es dóna el cas que aquest estudi l’hauria pogut fer de forma gratuïta la Diputació de Barcelona, fet que ha portat la CUP a titllar d'"innecessari i interessat" l'informe.

"Per què s’ha d’encarregar un estudi a una empres privada implicada en el sector quan la nostra escola pública estava molt ben valorada pedagògicament? No només això, sinó que també l’EMMM és una de les Escoles de música més sostenibles econòmicament, per tant, per què s’ha demanat aquest estudi?", es pregunta la formació.

La CUP també critica l'informe perquè "evidencia una clara voluntat de posar pals a les rodes a un projecte musical que ha arrelat en els barris i en la població en general".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid