Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La tisorada antipopular de Bauzá per retallar 350 milions

Els àmbits on es retalla són la funció pública, l'educació i la sanitat, amb el tancament de dos hospitals públics

06/05/2012 Política

El govern balear ha donat a conèixer el "Pla per a l’Equilibri Econòmic de les Illes Balears", o el que és el mateix, un ple de retallades que ha elaborat per complir amb l’objectiu del dèficit fixat per l’Estat i que recull un conjunt de mesures per estalviar al voltant de 350 milions d’euros durant el 2012.

El gruix de les retallades se centra en tres grans camps: la funció pública, l'educació i la sanitat. El pla preveu el tancament de dos hospitals de Mallorca, l'ampliació de la jornada laboral dels funcionaris, la venda de béns del patrimoni públic i a més s'anticipa l'entrada de capital privat a IB3.

Amb la reducció d'interins i l'extinció de contractats temporals en empreses públiques i la no cobertura de jubilacions, les plantilles autonòmiques es redueixen en més de 2.000 persones.

Treballadors públics

- Congelació de l’oferta de treball públic.
- Increment de les 35 a les 37,5 hores setmanals de la jornada
- Suspensió del complement de les prestacions de la Seguretat Social per Incapacitat Temporal.
- Suspensió de les ajudes en concepte d’acció social.
- Aprovació d’un Pla d’Ordenació de Recursos Humans per adoptar mesures de redistribució del personal interí i laboral temporal, i d’amortització de llocs de feina.
- Suspensió del nomenament de funcionaris interins i de la contractació de personal laboral temporal.

Educació

- Suspensió del nomenament de nou personal funcionari interí docent i de la contractació de personal laboral docent. Acompanyat d’un pla de control d’absentisme laboral i d’un seguiment mensual de baixes per malaltia.
- No es cobriran les baixes inferiors a 30 dies.
- Suspensió del complement retributiu de productivitat i reducció de les despeses corresponents a la prestació de serveis extraordinaris fora de l’horari o de la jornada de treball habitual.
- Increment d’hores lectives setmanals a Secundària per al personal docent a de l’ensenyament públic. Es passarà d’una mitjana de 18 hores lectives setmanals a una mitjana de 20 hores setmanals.
- Augment de ràtio alumnes/professor fins al límit legal. Els màxims permesos (25 a primària i 30 a secundària) es podran augmentar fins a un màxim d’un 20%.
- Augment de 35 a 37,5 hores setmanals de la jornada general de treball.
- Reducció del nombre d’assessors tècnics docents.
- El personal interí que hagi realitzat substitucions de més de 5 mesos i mig no cobrarà la nòmina de juliol i agost.
- Se suspèn el suplement de 30 euros al mes que reben els docents quan exerceixen la funció de tutor a Educació Primària.
- Se suspèn el suplement de 60 euros al mes que reben els docents quan exerceixen la funció de cap de departament a Educació Secundària.
- Suspensió d’ajudes i subvencions a entitats locals i associacions.
- Suspensió dels premis. Es cancel·la la dotació dels premis acadèmics, com el de Batxillerat i el d’ESO.
- Suspensió de subvencions a les vacances escolars.
- Suspensió d’ajudes econòmiques individuals.
- Suspensió del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.
- Supressió del Consell de Joventut de les Illes Balears.

Sanitat

- Tancament dels hospitals Joan March i Hospital General. Es traslladaran els pacients a altres centres.
- Lloguer d’instal·lacions de l’Hospital Universitari de Son Espases. S’arrendarà l’ús de quiròfans, habitacions i altres instal·lacions a metges o societats per aconseguir major aprofitament dels espais del centre de referència.
- Flexibilització horària en tots els centres hospitalaris, establint horaris de 8:00 a 20:00 de dilluns a divendres, i dissabtes de 9:00 a 14:00.
- Modificació dels horaris dels centres de Salut i Unitats Bàsiques.
- Reducció d’un dia d’assumptes propis (passant de 7 a 6) i reducció dels dies addicionals de vacances als màxims establerts per la llei.
- Reducció temporal en un 32% del sistema de promoció, desenvolupament professional i carrera professional.
- Suspensió del complement de productivitat del personal estatutari del Servei de Salut.
- Ajust de les guàrdies dels residents en tots els centres hospitalaris. Mínim 4 guàrdies i màxim 5 segons servei.
- Eliminació de la lliurança després de les guàrdies. El dret a descans retribuït després de les guàrdies es recuperarà en horari laboral.
- La gestió ortoprotèsica anirà a càrrec de l'usuari.
- Suport assistencial a Menorca i les Pitiüses. Els especialistes de l’hospital de referència es traslladaran a Menorca i a Eivissa per atendre pacients sempre que sigui possible.
- Racionalització en l’adquisició de medicaments. Reducció de la factura farmacèutica.
- Cobrament de l'aparcament a l’Hospital Universitari Son Espases fins i tot per a treballadors, tot i que amb bonificacions.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid