Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets socials
Mig centenar d'entitats creen una plataforma en defensa dels serveis públics al País Valencià

"És perfectament possible garantir els serveis públics de manera sostenible sense retallades, copagaments ni privatitzacions, ni disminucions de qualitat"

28/03/2012 Drets i Llibertats
Més de 40 entitats entre sindicats, organitzacions i plataformes han creat el nucli constituent de la Plataforma de Defensa de l’Estat de Benestar i els Serveis Públics en el País Valencià. Aquestes organitzacions representen un extens teixit social, ja que cadascuna de les entitat engloben diverses associacions del seu sector.

La Plataforma neix per "la necessitat d’impulsar i coordinar les diverses mobilitzacions" ja que "el deteriorament dels serveis públics, la manca de recursos del Govern valencià, així com els pròxims anuncis de retallades a nivell estatal estan en la base de la coordinació d’entitats i mobilitzacions". Segons ha explicat la plataforma, la iniciativa s’emmarca en una dinàmica de creació de plataformes de característiques semblants en d’altres territoris de l’Estat, com Catalunya o les Illes Balears, entre altres.

El País Valencià, a la cua de la prestació de serveis bàsics

En l’acte de presentació, la Plataforma ha afirmat que "el País Valencià s’està situant en la cua de la prestació de serveis bàsics", tal com expressa l’Índex de Desenvolupament dels Serveis Socials 2012 publicat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, on s’afirma que el País Valencià "ocupa l’última posició en la classificació de les Comunitats Autònomes en el desenvolupament del seu Sistema de Serveis Socials, amb una qualificació d’irrellevant i una puntuació global de només 0,80 punts sobre 10".

En aquest sentit, les entitats de la Plataforma han denunciat que en sanitat el País Valencià mostra l’índex dels més baixos de la despesa pública per càpita, i la retirada dels programes de compensatòria en ensenyament tot i tenir un dels índexs de fracàs escolar més alt de tot l’Estat.

La Plataforma creu que és "perfectament possible garantir els serveis públics de manera sostenible sense retallades, copagaments ni privatitzacions, ni disminucions de qualitat".

Les entitats i organitzacions donen suport a la convocatòria de vaga general d'aquest dijous.

Entre les entitats promotores hi ha Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Comissions Obreres, Lambda, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, Plataforma en defensa de l'ensenyament públic, Plataforma valenciana de drets socials, Plataforma en defensa i millora de la sanitat pública, Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Plataforma d'afectats per la hipoteca, sindicats policials, UGT o Unió de Llauradors.
Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid