Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’Assemblea Nacional Catalana a Amposta

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es troba en vies de constitució: el dissabte 10 de març de 2012. De moment ja s’han aplegat més de 200 assemblees territorials i 22 sectorials, i n'hi ha moltes més arreu del país en fase de constitució. Bona part d’aquest moviment ha sorgit arran de les plataformes locals que van organitzar els referèndums sobre la independència. L'ANC neix amb el mateix objectiu que l'Associació de Municipis per la Independència, que actuarà des de la via institucional i ja aplega 285 municipis, entre els quals hi ha diverses capitals de comarca com Vic, Manresa, Olot, Berga, Ripoll, Banyoles, Tortosa i Amposta i nombrosos consells comarcals, com el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Comarcal del Montsià. Una de les primeres activitats és l’organització de la Marxa per la Independència, una iniciativa que preveu recórrer Catalunya en deu columnes del 23 de juny a l'11 de setembre de 2012.

A partir de la Crida per una Assemblea Nacional Catalana de l'abril de 2011, s'ha tirat endavant la seva constitució d'una manera molt estructurada. Una nació que porta una llarga història de resistència i de lluita en moments històrics determinats des de les dissortades dates del 25 d'abril de 1707 i l'11 de setembre de 1714, en les quals ens van arrabassar les nostres llibertats nacionals. Els anys finals de la dictadura feixista van veure la formació de l'Assemblea de Catalunya com a plataforma unitària de les formacions polítiques catalanes antifeixistes, que s'ha convertit en un model exemplar a reivindicar. Una dictadura que havia intentat un genocidi cultural al país, però que en canvi va comprovar com esclatava el veritable segle d'or de les nostres lletres. La significativa resistència ciutadana  va permetre reafirmar la catalanitat i refermar la nostra ambició nacional. Amb el pas dels anys, i ja entrat el segle XXI, la  Plataforma pel dret a decidir i les Consultes per la Independència  van liderar el camí cap a la multitudinària manifestació del juliol del 2010 a Barcelona, organitzada per Òmnium Cultural, novament pal i paller de les reivindicacions nacionals.

L'independentisme català ha crescut en nombre i en capacitat organitzativa i ha experimentat una revifalla importantíssima.
Tanmateix, l'autonomisme ha caigut en un veritable atzucac des del fracàs estrepitós de la reforma estatutària. Les nombroses retallades a l’Estatut i la sentència del Tribunal Constitucional el van enterrar definitivament. Hi creu algú en les possibilitats de l'estatut català? Sortiria algú al carrer a defensar l'estatut? 
A part de la greu crisi econòmica que travessa el país, la sensació que no es pot fer res amb el marc legal actual i els constants atacs contra el poder polític català són imatge de la defunció del model polític que ha imperat en les darreres tres dècades. L'espoli econòmic que patim és un dels drames nacionals. La política imperant des de la transició amb l'anomenat  cafè per a tots ha suposat una sagnia financera inassumible des de  Catalunya. Sense un estat propi, ni la cultura de l'esforç ens permetrà sortir del pou on ens han abocat un model polític insostenible, una classe econòmicament molt poderosa que ha girat l'esquena al país, i un estat que mai no ens ha entès. A més, en un món globalitzat, la catalanitat roman feble davant de les estructures perennes d'un estat tants cops advers als nostres interessos ciutadans i nacionals.

A les Terres de l'Ebre s'ha constituït l'Assemblea nacional catalana a nivell comarcal i en diferents poblacions. Som les comarques cruïlla dels Països Catalans, el territori amb més alt nivell de catalanoparlants, i amb una població amb una creixent consciència nacional, tal com es demostra tant en resultats electorals com en l'ús lingüístic oral i escrit i en la nostra constant reafirmació catalana. L'Assemblea supera  el marc dels partits polítics, tot i comptar amb la col·laboració d'independents i militants de partits molt diversos, cosa que és una mostra més  la transversalitat de la ideologia independentista. La unitat d'acció és la clau novament, i des de les Terres de l'Ebre també aconseguirem articular un moviment que ens encamini cap a la llibertat nacional i la reunificació territorial dels Països Catalans. Un moviment on hi cap tot aquell que cregui necessari que el país necessita un pas endavant ferm políticament.

A Amposta el dissabte 17 de març a les 18 hores al Casal, es farà la presentació de l’Assemblea local “Amposta per la Independència” i una xerrada a càrrec del Cercle Català de Negocis on ens demostraran de forma clara els beneficis econòmics d’una Catalunya independent. Us invitem a participar en l’acte que suposarà la presentació pública a la nostra ciutat d’aquest moviment ciutadà.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid