Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ensenyament públic
Primer Saló Alternatiu de l’Ensenyament
17/03/2012 Educació
El “flamant” Saló de l’Ensenyament de Barcelona trobarà una denúncia col.lectiva aquests dies, una oposició des de la comunitat educativa i amb alternatives. Entre els promotors de la denúncia contra el Saló dels negocis de l'educació i l'elitisme es troben col·lectius de l'Esquerra Independentistes i la CUP de Barcelona, grups d'esquerres i els sindicats USTEC·STEs (IAC), CCOO Ensenyament i CGT Catalunya, així com la Xarxa de docents contra les retallades.

Els organitzadors d'aquest oposició al Saló de l'Ensenyament "oficial" han realitzat una crida a donar suport i participar activament en l’organització del 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament. Membres de la comunitat educativa, pares, col.lectius o sindicats denuncien el model "d’ensenyaments d’èlit, de compra-venta de màsters, on no tenen cabuda la majoria d’àmbits educatius ni les alternatives al seu model mercantilista de l’Educació" que promou el Saló amb finançament de l'administració. Es tracta d'" Una altra Fira de negocis inaccessible pels centres educatius i els joves, en el context actual de retallades i privatitzacions, una política de beques irrisòria i unes taxes prohibitives".

Saló Alternatiu de l’Ensenyament (text dels promotors)

En resposta a un Saló de l’Ensenyament fet d’esquena a la ciutadania per la Generalitat de Catalunya, símbol del seu model educatiu elitista, mercantilitzat i productiu; la comunitat educativa s’ha organitzat per impulsar el 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament el proper dissabte 24 de març a l’Avinguda Mª Cristina (L1: Plaça Espanya). El SAE serà una jornada reivindicativa de la comunitat educativa en la que volem denunciar el model educatiu exposat en aquesta Fira, fruit d’inversions milionàries en l’actual context de crisi que es tradueix en brutals reformes, retallades i privatitzacions; i alhora mostrar que una altra Educació és més que possible, és necessària, tal i com reclamen les recents mobilitzacions de la comunitat educativa a favor de l’Educació Pública.

Consolidem entre tot@s un espai ampli i crític que permeti unificar les reivindicacions dels diferents sectors educatius en lluita que conflueixin cap a la vaga general de la comunitat educativa el proper 29 de març.
Convocatòria

Fem una crida a tota la ciutadania a donar suport a aquesta iniciativa impulsada des de baix i a participar-hi activament, i especialment a aquelles persones que formen part de la comunitat educativa, des d’escoles bressol a secundària, escoles lliures, d’arts i oficis, formació professional, mestres, mares i pares d’alumnes, ampa’s, associacions de veïn@s; estudiants, professor@s i treballador@s universitaris; sector del lleure, caus i esplais, el tercer sector... a que participin activament en l’organització del 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament. Perquè l'educació no és un negoci! Perquè l’Educació és cosa de tot@s! Davant de l’eslògan del Saló de l’Ensenyament: “Fes-te a tu mateix”, el Saló Alternatiu diu: “Eduquem-nos col·lectivament!”

SAE: ACTIVITATS:
Lloc: Avinguda Mª Cristina (L1: Plaça Espanya)

Dimecres 21 de març: Concentracions al Saló de l’Ensenyament
11h:  Denuncia de la mercantilització de i la presència militar (Campanya desmilitaritzem l’Educació)
16h:  Presentació pública del SAE amb lectura del manifest
Punt de trobada: davant del Saló de l’Ensenyament: Av. Mª Cristina.
 
Dissabte 24 de març: Jornada reivindicativa de la comunitat educativa
10-14h:  Inici de la jornada amb la creació conjunta d’una pancarta amb el lema: “L'educació no és un negoci, eduquem-nos col·lectivament”.
Xiulada popular i xocolatada.
A les 11h començaran les activitats dels diferents col·lectius en lluita organitzats per sectors; xerrades, tallers, debats, piquets informatius...
 
16:00h Xerrada-debat. L'Educació en temps de Neoliberalisme. Ponents: Rosa Canyadell i Xavier Domènech
17:00h Xerrada-debat. Reforma Laboral i precarietat del sector educatiu. Ponents: Vidal Aragonés i Joan Ramos
18’30h Assemblea General de la Comunitat Educativa
19:30h Clausura de l’acte amb actuacions musicals i lectura del manifest.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid