Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Èxit en la presentació de l'ANC a Viladecans

L’auditori Pau Picasso es va emplenar amb l’assistència aproximada d’unes 120 persones per tal d’escoltar les ponències d’en Jaume Marfany, en Carles Benítez i en Ramón Carner.

28/02/2012 Política
Dissabte passat es va dur a terme la presentació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Viladecans. Aquest acte s'insereix dins del procés que les diferents assemblees territorials estan desenvolupant abans que el dia 10 de març es faci a Barcelona l'acte central de constitució de l'ANC.

Primerament, es va passar un vídeo elaborat per les territorials del Baix Llobregat on s’explica diversos motius pels quals es dona suport a l’ANC, així com una explicació breu del Full de Ruta aprovat a la Conferència Nacional per l’Estat Propi l’Abril del 2011. Acte seguit, va intervenir en Jaume Marfany, membre del Consell Permanent, que va explicar d’on prové l’ANC, com s’estructura i el full de ruta aprovat a l’Abril del 2011. Un cop havia parlar en Jaume Marfany, es va passar un emotiu vídeo de la intervenció de Pau Casals a Nacions Unides.

En Carles Benítez va fer una explicació sobre la seva experiencia en la lluita de l’independentisme d’esquerres a la comarcal del Baix Llobregat i remarcà que si actualment hi ha una consciencia independentista com l’actual és degut a la lluita al carrer de l’esquerra independentista. Benítes va recordar a militants indepenedentistes  de la comarca que han deixat la vida per defensar el país. També va recordar a persones que s'havien caracteritzat per la seva tasca al si de l'independentisme. "A uns i altres, segur que el hagués agradat esta aqui avui amb nosaltres", va dir. Acte seguit va remarcar que gràcies a la constitució de l’ANC a la Catalunya Nord, es començava a pensar més en clau de la nació sencera, i no només del Principat.

En Ramón Carner, des del Cercle Català de Negocis, va explicar en què consistia la seva associació i va remarcar que els interessos de la petita burgesia passaven per la sobirania nacional, i que a les grans patronals catalanes no els interessava un procés de ruptura amb els estats espanyol i francés.

L'acte es va cloure solemnement amb diverses cançons i el cant dels Segadors.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid