Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El nou president del Consorci de Normalització Lingüística de Tarragona ha pactat sempre amb el PP

La CUP creu que el CNL ha de ser presidit per "persones de referència, modèliques i actives en la llengua"

20/12/2011 Llengua
Santi Pallàs ha estat elegit president del Consorci de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, un persona que no s’ha caracteritzat especialment per la defensa activa de la llengua, segons la CUP, que revela que a tots els òrgans polítics on ha estat (Ajuntament, Diputació i Consell Comarcal) ha pactat amb el PP, "partit gens bel·ligerant amb el català i que ha atacat de forma contínua la llei de normalització lingüística, el nou estatut...”.

La CUP considera que per normalitzar la llengua i perquè es pugui viure plenament en català és necessari que les persones que ocupin els càrrecs visibles d’aquestes entitats siguin "persones de referència, modèliques i actives en la llengua per poder demostrar sobretot a la població nouvinguda i no catalanoparlant que la llengua no és res excloent".

Porta des del 91 cobrant de la política

En aquest sentit, creuen que la manca d’aquest criteri en l’elecció “pot provocar rebuig cap a la llengua”. Per això afirmen que “l’elecció de Pallàs no és la més encertada” ja que porta des del 1991 cobrant de la política. Cobrant de l’Ajuntament de Tarragona i del de Vespella de Gaià com a regidor i càrrec de confiança, de la Diputació de Tarragona com a diputat i càrrec de confiança de CiU, a diverses empreses municipals (EMDE, SERFUM, ESPIMSA, EMATSA...), als òrgans públics de la Caixa de Pensions, al Consell Comarcal com a conseller... I el penúltim càrrec, nomenat gerent del Consell Comarcal del Tarragonès amb un sou de 55.000 euros anuals on està aplicant una dràstica retallada fent fora a tots els treballadors de l’ICODE (òrgan del Consell Comarcal) així com d’altres llocs de treball del Consell.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid