Per tant, entenen l'abstenció com una peça més en el conjunt de mobilitzacions que precediran el dia de les eleccions generals, com la vaga d'universitats el dia 17 de novembre o les mobilitzacions populars que es realitzaran el cap de setmana del 19 i 20 de novembre.
En aquesta línia, reiteren en la necessitat de, un cop passades les eleccions, marcar-se el repte polític de tirar endavant una vaga general com a mecanisme de mobilització social, que demostri que no acceptaran les retallades ni les mesures antipopulars de cap govern al servei del capital i dels poderosos.
Per a Endavant (OSAN) la participació en un procés electoral espanyol com el que tindrà lloc el proper 20 de novembre només tindria sentit si servís per impulsar una alternativa en clau de sobirania nacional i de transformació social per als Països Catalans.
Segons la formació independentista, les alternatives que es plantegen són o bé en clau de reforçament del projecte espanyol o bé de millora del marc autonòmic vigent que, "a través de propostes com la del pacte fiscal, no deixa de ser una aposta per reformar el mateix marc estatal que nega la sobirania al nostre poble. Així és com cal entendre les propostes electorals de PP i PSOE d'una banda, i de CiU, ERC, Compromís i PSM (amb el suport de SI) de l'altra banda.
Per a Endavant, "Totes aquestes propostes són acrítiques amb el model polític, econòmic i social de la Unió Europea, l'Europa dels estats i de les multinacionals en el qual es troba l'origen de la crisi que estem patint. I també són acrítiques respecte les receptes per superar-la, que han estat dissenyades perquè la crisi la paguin els sectors més desafavorits del nostre poble.