Segons l'entitat que agrupa diversos col·lectius animalistes "tots coneixem tradicions, moltes d'elles ancestrals, que són execrables i que afortunadament van desapareixent (esclavatge, ablació , lapidació… etc.) gràcies a l'acció de grups compromesos. La tauromàquia deu incloure's entre estes tradicions, perquè no pateixen menys els animals que les persones enfront de la crueltat"
Sota aquests paràmetres consideren que és inadmissible la creació d'una Càtedra Taurina en l'àmbit Universitari. "Un àmbit Universitari, entre les finalitat de les quals es troba l'ètica i la defensa del Medi Ambient.
Les entitats que configuren les plataforma són el Colectivo Animalista de la Universidad de Valencia, Asociación Plataforma UPV ProAnimales (PUPA), ARCADYS, PACMA Partido Animalista, ADAANA, AnimaNaturalis, FEDENVA, SPASAV, PRODA, Iniciativa Animalista, Societat Protectora Arc de Sant Martí, ACMAT-CERO, SPAMA, Comissió els Gossets. Folgança Antitaurina pels Drets dels Animals.
S'ha escollit el nom de Carles Pinazo perquè fou un pioner del moviment animalista
valencià. Sacerdot
secularitzat, es manifestà durant anys davant de la plaça de bous de
València, la majoria de vegades a soles o acompanyat de la seua dona. Sempre portava una gran pancarta
feta per ell mateix, plena de fotografies i de raons front a la tortura
taurina. Ni les amenaces ni
les agressions pogueren mai amb ell, només la malaltia el llevà del seu
lloc al carrer Xàtiva, a prop del fanal on enganxava aquella gran
pancarta, prop dels que
estaven sent torturats.
Destacà, també, per la seua postura crítica a l’església. Participà activament en la campanya “Jo no t’espere”, per la visita del papa Benet XVI a València del 2006.