Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Indignats" de Blanes inicien una campanya "Per un habitatge digne i contra els desnonaments"

L’Assemblea d’Indignats de Blanes, durant la seva assemblea setmanal  ha acordat iniciar una campanya per un habitatge digne i contra els desnonaments

L'objectiu és fer arribar a totes les persones que pateixen un problema d’habitatge que no estan soles, que han de sortir del seu problema individual per tal de compartir-ho, organitzar-se i treballar-hi junts. Volen sensibilitzar tota la societat sobre l’existència d’aquesta realitat punyent, que passa desapercebuda en el dia a dia per a les persones que no la pateixen. Així com lluitar per tal que el dret a un habitatge digne sigui, simplement, una realitat per a tothom.

08/07/2011 11:58 Drets i Llibertats

 

PER UN HABITATGE DIGNE I CONTRA ELS DESNONAMENTS

L’Assemblea d’Indignats de Blanes, durant la seva assemblea setmanal celebrada dimecres 29 de juny de 2011, ha acordat iniciar una campanya per un habitatge digne i contra els desnonaments que contempla les següents mesures:

1.- Aprovar i donar a conèixer al poble de Blanes les mesures per una vida digna aprovades en diverses assemblees d’indignats i que tenen com a referent les Mesures per una vida digna generades a l’Assemblea de Barcelona.

2.- Assumir les mesures referides a l’habitatge contingudes en aquest document i que consten dels següents punts:

• Ni un desnonament ni desallotjament més. Derogació immediata de la llei de desnonament exprés.

• Regular i implementar la dació en pagament així com la transformació de les hipoteques: anul·lació dels desnonaments i conversió en lloguer en el cas de no poder afrontar el pagament per situació de desocupació.

• Reducció del deute hipotecari en proporció a la taxació objectiva de l’habitatge, per devaluació del mercat.

• Un màxim del 10% dels ingressos de la unitat familiar destinats al pagament de lloguer/habitatge. Reforma de la LAU (llei d’arrendament urbà) que reguli el cost màxim del lloguer.

• Augment dels impostos de propietat sobre les 2es, 3es, 4es residències.

• Despenalització de la reutilització d’espais en desús per a usos socials. (Com l’incompliment injustificat dels deures de rehabilitació o l’abandó d’immobles amb finalitats especulatives )

• Prevenir i sancionar els usos anti-socials de la propietat urbana, com l’incompliment injustificat dels deures de rehabilitació o l’abandó d’immobles amb finalitats especulatives.
Política d’habitatge social

• Que la qualificació d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) sigui indefinida.

• Que totes les promocions noves i les ja existents d’HPO no puguin ser mai de compra.

• Desenvolupar una política que prioritzi la mobilització dels habitatges buits i la rehabilitació per sobre de la construcció i que sigui compatible, en tot cas, amb el respecte als drets mediambientals.

• Destinar els recursos públics a formes de tinença de l’habitatge que garanteixin seguretat i despeses suportables, com el lloguer social, la cessió d’ús, la masoveria o l’usdefruit.

• Garantir el degut procés i la prioritat dels col•lectius més vulnerables en l’adjudicació d’habitatge protegit, així com l’establiment dels mecanismes necessaris per a evitar tota forma de discriminació.
Urbanisme i territori

• Que la participació ciutadana sigui vinculant i es garanteixin i prioritzin els processos d’auto-organització comunitària.

• Moratòria en l’execució de plans urbanístics mentre aquests no siguin guiats per l’interès general, concretat aquest en una efectiva participació de la ciutadania.

• No construir habitatges en espais destinats a equipaments, ja que agreugen els dèficits d’equipaments.

3.- Aprofundir en aquestes mesures adaptant-les a la realitat concreta de Blanes mitjançant un programa de treball per prioritzar objectius i activitats.

4.- Crear una Comissió d’Habitatge que proposarà a l’assemblea general setmanal la concreció i l’aplicació del programa sobre la base de la informació transparent, l’autoorganització i la reivindicació.

5.- Estendre als diversos barris de la nostra vila les propostes de l’assemblea mitjançant activitats de sensibilització i propaganda, entrevistes amb les entitats veïnals, socials, culturals i esportives i difusió a través dels mitjans de comunicació.

Volem fer arribar a totes les persones que pateixen un problema d’habitatge que no estan soles, que han de sortir del seu problema individual per tal de compartir-ho, organitzar-se i treballar-hi junts. Volem sensibilitzar tota la societat sobre l’existència d’aquesta realitat punyent, que passa desapercebuda en el dia a dia per a les persones que no la pateixen. Volem lluitar per tal que el dret a un habitatge digne sigui, simplement, una realitat per a tothom.

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid