Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró respon l'alcalde, que instava l'Ajuntament a demandar la formació

 

La CUP de Mataró ha carregat contra les declaracions de l'alcalde en funcions, Joan Antoni Baron, que va demanar un estudi als serveis jurídics de l’Ajuntament per valorar els costos que ha tingut el procediment de Can Fàbregas per la ciutat, amb l’objectiu d’interposar una demanda per danys i perjudicis tant a la Plataforma Salvem Can Fàbregas com a la CUP.

Segons la formació, les declaracions no tenen fonament jurídic, i creu que són "malintencionades i rancunioses" ja que és el Ministeri Fiscal qui va presentar la querella i va demanar les mesures cautelars per poder investigar els pressumptes delictes de l'alcalde i el regidor d'Urbanisme contra el patrimoni i per emmagatzemar les peces de la Can Fàbregas en terrenys no urbanitzables.

10/06/2011 16:45 Territori
 
En aquest sentit, remarca que la CUP no ha presentat mai cap querella contra cap persona de l'ajuntament tal com erròniament s'afirmava en el comunicat de premsa de l'Ajuntament. És per això que reitera que el comunicat oficial de l'Ajuntament i diverses afirmacions de l'Alcalde en funcions en aquest sentit són "del tot falses". A més, la CUP també pot estudiar demanar responsabilitats al govern municipal per difondre mentides amb l'única intenció de no reconèixer els seus errors en tot el procés.

Un cop el Ministeri Fiscal va presentar la querella, la CUP es va personar com acusació popular per estar informats de primera mà de tot el procés i assegurar-se que les investigacions es feien amb tots els elements sobre la taula.

La formació denuncia que la manca de diàleg per part del govern ha impedit qualsevol solució raonada en tot aquest procés, atès que "des d'un primer moment el tripartit va tancat la porta al diàleg i va incitar la CUP a denunciar als jutjats les irregularitats urbanístiques que hem denunciat públicament". Per això assegura que "és ridícul que l'últim dia de mandat el Govern provisional emeti un comunicat de premsa amenaçant amb reclamar "no se sap què" a la CUP, com a revenja perquè la CUP ha fet la tasca seriosa i coherent que correspon als grups de l'oposició: vetllar perquè l'activitat de govern es faci de manera transparent i complint la llei".

La CUP ha actuat contra l'enderroc i després contra el trasllat del patrimoni arquitectònic protegit per la normativa urbanística local, i assegura que en cap cas ha impedit que una empresa es pugui instal·lar a la ciutat.

El cost de la defensa judicial de l'Alcalde i el regidor d'Urbanisme l'han suportat les finances municipals. "Efectivament algun dia haurem d'aclarir quin cost ha suposat una defensa privada innecessària si el govern hagués fet allò que predicava l'alcalde: "anar al jutge a explicar només la veritat"", etziba, i es pregunta perquè es va contractar un advocat de luxe, extern a l'ajuntament, especialitzat en delictes urbanístics.

Així mateix, denuncia que el govern municipal ha contractat amb els diners de tots els ciutadans, un servei jurídic de luxe, per defensar interessos privats, mentre que la CUP amb els seus recursos propis ha defensat un interès col·lectiu.

Una sentència que no diu que el procediment urbanístic sigui correcte

L'Audiència Provincial de Barcelona va desestimar el recurs d'apel·lació que va interposar la Plataforma Salvem Can Fàbregas i la CUP contra el sobreseïment lliure i l'arxivament del cas penal obert en relació a l'afer de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró. Amb tot, la formació subratlla que la sentència només afirma que en el procediment de tot l'afer no hi ha indicis clars de delicte penal tal com reclamava el Ministeri Fiscal, però no diu en cap moment que el procediment urbanístic de l'afer Can Fàbregas sigui correcte. L'Audiència delega al Tribunal Contenciós Administratiu que dirimeixi sobre la legalitat del procediment. El mateix jutge que va arxivar la causa penal diu que la legalitat de l'actuació a Can Fàbregas ha de ser revisada i s'ha de decidir en els diferents recursos contenciosos-administratius que estan en tràmit pendents de sentència.

En aquest sentit, la formació demana a Barón que "abans de buscar revenja" sigui "cautelós", respecti la justícia i esperi la resolució dels recursos contenciós-administratius. 

 

Per saber-ne més:

Via lliure a El Corté Inglés perquè s'instal·li a Can Fàbregas de Mataró 

El jutge que ha arxivat la investigació de Can Fàbregas té un currículum polèmic i ultraconservador 

El fiscal i "Salvem Can Fàbregas" també presentaran recurs per l'arxivament de la querella

El jutjat ordena l'aturada de les obres de Can Fàbregas 

El jutge imputa l'alcalde Barón i el regidor Bassas per diversos delictes sobre Can Fàbregas - Blog de Joan Jubany

La CUP de Mataró demana la paralització immediata del desmuntatge de la nau de Can Fàbregas   - Llibertat.cat

La Fiscalia es querella contra l'Ajuntament i l'Alcalde de Mataró Llibertat.cat

Concentració-cassolada a Mataró contra el trasllat de Can Fàbregas. Llibertat.cat

Ni un cèntim per un trasllat inútil!. Juli Cuéllar al seu bloc

Mataró: Can Fàgregas, de moment, no es mou del seu lloc. Llibertat.cat

Mataró: Unes cent de persones demanen que Can Fàbregas no mogui del seu lloc original. Llibertat.cat

La Generalitat demana que es traslladi sencera una fàbrica protegida de Mataró. El Punt 

Més de 500 veïns de Matarò en contra que a Can Fàbregas s'hi construeixi "El Corte Inglés". Llibertat.cat 

Tractes de favor, a canvi de què? 

La CUP al·lega nul·litat en l'operació "Can Fàbregas" i demana posar el "comptador a zero

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid