Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El dret a l'autodeterminació en les reivindicacions de l'acampada 12 dies després de l'aprovació

L'assemblea ho va aprovar el passat 5 de juny, però fins el passat dia 17 no s'havia inclòs al document de mínims.

En una entrevista a Llibertat.cat, la portaveu de la CUP de Barcelona, Roser Palol explica algunes  raons d'aquesta demora. Roser  Palol considera que va ser causa dels problemes d'organització interna dels acampat/des.  I és que, continua dient, "realment costa posar-se d'acord gent tan diversa. Ara bé, puntualitza que "també hi té alguna cosa a veure que a la Comissió de comunicació hi hagi persones que formen part del PSC, de UPyD i de Ciudadanos" 

21/06/2011 02:08 Drets i Llibertats
En aquesta comissió s'ha detectat la presència de Francisco Garrobo, un ex-UPyD i Ciudadanos. L'any 2007 va formar part de la candidatura de Ciudadanos. Després va ser coordinador a Nou Barris de la formació espanyolista Unión, Progreso y Democracia, el partit liderat per Rosa Díez, que va abandonar a mitjans de gener de 2010.

De fet,  no amaga pas el seu nacionalisme espanyol: com a exemple, el seu perfil al Facebook publica fotografies brandant la bandera espanyola amb el logo del toro estampat.  A més, Garrobo va ser un abanderat de la resistència a proclamar el dret a l'autodeterminació en el manifest de reivindicacions dels acampats de la plaça Catalunya, segons Nació Digital
 
A l'entrevista, Roser Palol assenyala que, es va aprovar amb la fórmula “Reconeixement del dret d'autoderminació per a tots els pobles del món, tal com recull la carta de les nacions unides, i per tant, del poble català.”

La frase ha estat recollida al web de l'acampada a partir del 17 de juny: a la pestanya “principis per a l'acció”, document “primeres mesures per a una vida digna”, apartat 7 de “participació comunitària en el el funcionament de les institucions públiques”.

El passat 5 de juny,  l'assemblea va aprovar, per 395 vots a favor i 270 en contra, incorporar aquesta demanda al document, que tot i ser el de Barcelona moltes assemblees d'indignats del país fan servir de model.

Aquesta votació arribava després que l'assemblea dels indignats de la plaça de Catalunya del dia anterior a la nit aprovés per majoria absoluta -el 90%- la inclusió del dret a decidir, però la decisió final es va haver d'ajornar fins l'endemà després que 40 persones demanessin debatre un altre cop la proposta en la comissió per a l'autodeterminació. 

L'Assemblea del 4 de juny ha esta recollida en un video:

  {youtube}XmwYIBkfgEM{/youtube} 

 

Per saber-ne més:

19-J: La majoria indignada pren el carrer

19-J, clam internacional contra les retallades socials

15-M: "Se'ns ha acusat d'atacar la democràcia quan són les retallades un atac clar a la democràcia" 

Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

19-J, clam internacional contra les retallades socials

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000"

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Els polítics senten l'alè del malestar popular al clatell  

Els indignats acampen al Parlament    

Aturem les retallades  

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid