Estigmatitzar amb l'excusa de la violència per legitimar la repressió contra els moviments populars
Quina és l'estratègia del conseller d'Interior, Felip Puig, amb la coartada dels incidents del Parlament? Desviar l'atenció. El moviment 15-M denuncia que els aldarulls s'han sobredimensionat "amb el doble objectiu de desviar l'atenció del que realment afecta els ciutadans i de construir una clara estratègia política il·legítima per part de la conselleria d'Interior". Així, critica que un moviment social "amb un ampli suport de la ciutadania està patint un evident intent d'estigmatització amb la finalitat de legitimar noves formes de repressió policial contra un col·lectiu que ha demostrat que és fermament pacífic en repetides ocasions en què s'ha vist enfrontat directament amb la violència".
"Les camises tacades d'uns pocs polítics semblen pesar més que 147 ferits"
Així, lamenta "la insòlita unió de tots els partits i la gravetat de les seves acusacions davant d'uns incidents que no van causar cap ferit en contrast amb la nul·la autocrítica de l'acció policial que en va causar desenes". "Les camises tacades d'uns pocs polítics semblen pesar més que els 40 ferits, als quals se sumen els 147 ferits del 27 de maig", sentencia.
Tot això porta el moviment a concloure que "allò que veritablement espanta la classe política és que s'estan obrint nous mètodes de participació i decisió, que posen en qüestió la legitimitat de l'actual sistema democràtic". Segons ells, això explica "l'intent desesperat de criminalització del moviment i de retruc la fragilitat del dispositiu policial".
D'altra banda, remarca que el moviment 15-M no es pot ser responsable "de les expressions de descontentament social que no s'han adherit a l'esperit pacífic promogut pel moviment".
"Ens acusen de violents quan és l'Estat qui fa apologia de la violència"
El moviment doncs es reivindica com a pacifista, i posa com a prova el fet que es va deixar sortir lliurement els diputats del Parlament i es va traslladar la protesta a la plaça Sant Jaume "fent una asseguda pacífica tot cantant l'Estaca". En aquest sentit, "ens acusen de violents quan és l'Estat qui utilitza les institucions pagades per totes i tots per fer apologia de la violència i anunciar que pot ser utilitzada contra els ciutadans, àdhuc tractant-se d'un moviment pacífic".
"Afirmen tenir el monopoli de la violència però no poden pretendre tenir el dret de decidir unilateralment què és violència i què no, ni què és legítim o deixa de ser-ho, tot i ser legal", manifesta.
I de nou, què és violència? "Que els desallotjaments afectin ja 270.000 famílies i els bancs acumulin pisos buits. Que s'allargui la vida laboral i les rendes més altes cada vegada paguin menys. Que empreses amb beneficis reparteixin bons i acomiadin els treballadors. La despesa militar. Les retallades en sanitat i ensenyament.
Puig ja té "l'anhelada foto" per així justificar la repressió
Els indignats tenen clar que tot es tracta d'una estratègia d'Interior, que ara ja té la coartada perfecta per criminalitzar el moviment i via lliure per utilitzar la repressió per desarticular-lo. Així, afirma que "els errors del dispositiu dirigit per la conselleria d'Interior ens semblen intencionats perquè han permès que Felip Puig aconsegueixi l'anhelada foto que intenta avalar la violenta actuació del 27-M i així justificar la pretesa possibilitat d'una major repressió i vigilància. En aquest sentit, no entenen perquè es va utilitzar l'entrada al Parlament amb més concentració de manifestants i consideren "inadmissibles" les acusacions de Puig contra Arcadi Oliveres, que acumula 40 anys de treball compromès a favor dels drets humans.
Així, a favor d'Oliveres creuen que "s'ha d'investigar el possible ús il·legítim de la policia encoberta davant de moviments socials progressistes" i fan una crida a augmentar els controls democràtics cap a les institucions d'ordre públic "per tal d'evitar derives totalitàries".
{youtube}O75i04RNIP8{/youtube}