Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Gent de Gramenet" reitera en assemblea que es mantindrà fidel al seus principis a l'Ajuntament

Gent de Gramenet va celebrar dissabte la seva 8a Assemblea a la sala d'actes del Museu Torre Balldovina. Prop de 50 persones hi van participar al llarg del matí, i va comptar amb la presència d'un representant de la Trobada de Nou Barris, així com de ciutadans i ciutadanes que s'apropaven per primera vegada a una Assemblea de Gent de Gramenet.
 
Durant l'Assemblea es va tractar la nova conjuntura de Gent de Gramenet derivada de la representació institucional, així com la necessitat de reorganitzar-nos tenint en compte la nova situació.

20/06/2011 18:29 Política

A l'assemblea es va constatar que s'inicia un procés d'aprenentatge molt enriquidor per a la formacio, i que aquesta nova etapa l'han de treballar amb la ciutadania apropant-se als diferents barris de la ciutat. Les principals conclusions de l'Assemblea, que van ser també el document base per al debat són les següents:


1. Hem de demostrar que som diferents de tots els altres: necessitem trobar actuacions inequívoques que simbolitzin aquesta diferència i tenir els mitjans perquè això quedi clar a tota la ciutadania, molta de la qual pensa que “tots els qui estan a l’Ajuntament són iguals”.


2. Hem de demostrar que som una oposició d'esquerres, que, quan coincidim en una votació amb PP i PxC, en contra de propostes de la majoria municipal, la nostra oposició és des de l'esquerra i, per tant, per raons diferents de l'oposició de dretes.


3. Hem de demostrar que som una oposició constructiva: no ens oposem per sistema al que faci la majoria municipal: de vegades votem en contra perquè ens sembla malament el que fa, d’altres ens abstenim i d’altres votem a favor perquè hi estem d’acord.


4. Hem de demostrar que som una oposició útil: qui ens ha votat no ha llençat el vot, sinó que, gràcies a nosaltres, la ciutat millora, sigui perquè fem gestions que solucionen problemes o bé aconseguim aprovar actuacions al Ple favorables a la ciutat, sigui perquè ens les enginyem per tirar endavant com a Gent i/o amb més persones i entitats allò que la majoria municipal ens ha vetat.


5. Hem de demostrar que estem al servei de les entitats i de la ciutadania que vol una Santa Coloma més habitable. Com? Escoltant tothom, anant a buscar l’opinió del veïnat i de totes les entitats (no sols les properes, també les diferents i, fins i tot, les contràries), traslladant les seves reivindicacions a l'Ajuntament, i posant a la seva disposició la informació i els recursos que puguem aconseguir com a grup municipal.


6. Hem de fer molta pedagogia: en aquests moments Gent està més a l’esquerra que la majoria de la ciutadania de Gramenet; per tant, ens haurem d’esforçar perquè la majoria de la ciutat entengui i comparteixi les nostres propostes.


7. Hem de demostrar que, per damunt de tot, la nostra actuació és ètica. En aquest sentit, veiem molt important desenvolupar el codi ètic pel que fa a la nostra actuació dintre l’Ajuntament. Tenim l'obligació de ser molt clars i coherents a l'hora de fer les coses, tant individual com grupalment. Tan important és el que diem com el que fem i la forma com ho fem.


8. Hem de demostrar que som una organització participativa. La participació real és un dels temes estrella de Gent i de les entitats socials amb què crea xarxa, i dins d'aquestes ja es donen models de participació oberts i horitzontals. Però una clau d'avanç seria definir com construir espais de participació amb les persones que no estan agrupades. Creiem que una bona possibilitat està a treballar des de les demandes concretes, en petits territoris, connectant les dificultats amb les persones i les entitats que ja treballen, obrint buits perquè les solucions es donin entre les persones afectades.


9. Les nostres principals feines dins l'Ajuntament han de ser:
a) fer propostes al Ple
b) solucionar situacions injustes
c) estudiar, valorar i votar sobre les propostes dels altres grups
d) denunciar públicament totes aquelles actuacions que coneguem que ens semblin censurables
e) obtenir informació per conèixer millor com funciona la casa gran i passar-la, si és rellevant, a les entitats i/o a la ciutadania
f) posar els recursos del grup a disposició de les entitats i la ciutadania

10. Hem d'intentar que les propostes més rellevants de Gent formin part de campanyes ciutadanes en què anar al Ple és tan sols una part d’aquestes:
-comencem, nosaltres o les entitats, sensibilitzant i mobilitzant la ciutadania sobre la proposta (xerrades, cartells, signatures, manis...)
-enriquim la proposta obrint-la a la participació dels veïns i veïnes
-la presentem al Ple perquè es voti, amb la presència de les persones i entitats favorables
-si no surt aprovada, intentem tirar-la endavant des de Gent i/o les entitats, és a dir, des de baix, ni que sigui parcialment.

11. Encara que els temes locals han de ser els preponderants, també hem d’introduir als plens temes generals que afecten la ciutat (retallades, lleis catalanes, espanyoles o europees, reivindicacions socials globals) i exigir l’Ajuntament que es posicioni.

12. Hem d'establir prioritats temàtiques. És molt important treure el "nucli dur" del programa de Gent i elaborar propostes per desenvolupar-lo, temporalitzant-les. Hem de definir què és el més important, com, quan i qui ho posa en marxa. D’entrada, una possible llista d’àrees prioritàries seria:
a) regeneració democràtica (anticorrupció, transparència, participació ciutadana)
b) fer efectius els drets bàsics: treball, habitatge, menjar, serveis socials, educació...
c) mesures de cohesió social (recursos als barris més degradats i amb més problemes de convivència)
d) aturar qualsevol projecte especulatiu en curs, aprovar normes que els impedeixin en el futur i revertir, en la mesura que sigui possible, les actuacions especulatives ja fetes
e) suficiència financera (més recursos per poder tirar endavant les mesures anteriors; i la part que no es puguin treure de redistribuir el pressupost municipal, de mesures de fiscalitat progressiva i ecològica o d'acords amb altres entitats, doncs es reivindiquen a la Generalitat o on calgui)
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid