Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Bressola celebra la seva diada anual amb una jornada plena de coratge

Aquest dissabte se celebra a Perpinyà la "Bressolada amb coratge", una diada anual en favor de l'escola en català a la Catalunya Nord. La jornada té lloc durant tot el dia i enguany adquireix un tarannà especialment reivindicatiu i popular ateses les dificultats per les que passa la xarxa d'escoles.

De deu del matí a onze de la nit es fan activitats per la mainada, un espectacle dels alumnes de la Bressola, una cercavila reivindicativa, dinar popular, animació infantil, castellers i a la nit se celebra un concert amb el grup valencià Obrint Pas, que presenta el seu nou disc "Coratge". La Bressolada 2011 se celebra a davant del cinema Castellet.

28/05/2011 15:06 Cultura

 

PROGRAMA:

10h30 Espectacle dels alumnes de la bressola

11h30 Gran Cercavila reinvindicatiu pels carrers de Perpinyà amb els Gegants de Taltaüll i els Sorollosos del Ribera 

13h dinar popular sota els plàtans de la passejada.

15h30 grup d'animació infantil País de Cotó 

16h30 castellers AMB LES COLLES DEL RIBERAL I DEL VALLESPIR

18h concert del grup gironí "WOLLY GOATS" 

19h CONCERT DE VESPRE AMB "OBRINT PAS"

20h45 retransmissió en directe de la final de la Lliga de Campions

 

Temps d'incerteses: La Bressola fa front (Joan Pere Le Bihan, director general)

bressoladaJa fa un parell d'anys que, a aquests editorials, anem anunciant temps difícils en general i a la Bressola en particular: tenint en compte aquestes previsions ja vam haver de reduir alguna plaça de mestre a l'escola del Vernet, vam augmentar el nombre d'alumnes per classe gràcies a l'esforç dels mestres i de la resta del personal que tots hem d'agrair.

La Bressola havia anticipat la crisi... gràcies a aquesta anticipació hem pogut restablir l'equilibri de comptes pel 2009 i 2010. Hem de confessar però que ens havíem quedat curts i que la crisi és més important que el que ens esperàvem:

· Reducció de places de l'Educació Nacional

· Retallades pressupostàries possibles de la Generalitat.

· Retallades del Ministeri del Treball (CAE)

· Morositat dels Ajuntaments adherits als Amics de la Bressola

Si afegim a aquestes dades la desaparició de la petita subvenció de funcionament del Consell General i el no pagament pels alumnes de la nostra secundària del transport escolar, l'acumulació d'aquestes retallades situa la Bressola en una situació molt delicada i per primera vegada a la seva història es planteja tancar un centre per motius econòmics.

Aquests fets es produeixen en un moment en què les nostres escoles tenen més èxit que mai: Un creixement del 17% (el més important de tot l'estat, les escoles privades franceses han crescut d'un 3 %) Dos anys seguits amb 100% d'èxit al “Brevet” i, pels exalumnes, 100% d'èxit al Bac (Selectivitat).

És indubtable que la Bressola, amb els seus 35 anys d'història, ha posat en marxa un petit sistema educatiu adaptat als nous temps i a la nova realitat transfronterera de les nostres comarques (Espai Català Transfronterer), la qualitat de la immersió ha millorat a tots els centres, la participació dels exalumnes als projectes de l'entitat posen de manifest el fort lligam que existeix entre la Bressola i els adolescents que en varen sortir.Els projectes com “Musiquetes per la Bressola” o “+Cançonetes per la Bressola” i llur important mediatització (TV3, Canal 33 amb “Bressola de Nadal”), l'enfortiment de l'estructura de Direcció amb un Consell d'Administració més ample i un equip directiu professional al voltant del Director General donen a la vegada més volada al projecte i més coherència interna. Ho necessitarem més que mai per fer front als sacrificis que imposarà la crisi que, és important de recordar-ho, és conseqüència de circumstàncies exteriors.

La solidaritat entre escoles, la coherència dels equips, l'enfortiment dels “Amics de la Bressola” (que encara ha augmentat el nombre de socis i les seues activitats), la relació transparent amb les famílies i els Consells d'Escola, la coherència de la Direcció seran les nostres millors armes per afrontar aquest període tan difícil per tothom

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  4. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  9. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  10. El sant sopar assegurat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid