Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tanquem Cofrents

Per Diego Gómez. Publicat a L'Informatiu.com el 14 d'abril de 2011.

En els darrers mesos i setmanes, deu ser perquè arriben les eleccions, estem assistint a debats que particularment pensava superats. Temes i paradigmes de caire democràtic com la llibertat d’expressió, la defensa dels serveis públics, la dignificació de la classe política, etc. tornen a sorgir en els mitjans de comunicació i tornem a reivindicar-los en els carrers de les nostres ciutats.

20/04/2011 21:38 Hemeroteca

Un d’aquests temes és el de l’energia nuclear. El terratrèmol del Japó ha posat en el centre del ventilador polític les avantatges i inconvenients de l’ús d’aquesta energia. Jo pensava, i així ho continue fent, que cal dir i reivindicar el lema Nuclears? No gràcies i si cal arguments, doncs ací en van uns quants.

En paraules de la periodista i escriptora Ángeles Caso, fa cinquanta anys que es va començar a utilitzar aquest tipus d’energia i des d’aleshores s’ha demostrat que no és ni barata, ni neta, ni segura com defensen alguns, moguts per certs interessos crematístics. L’urani genera radiacions que perduren durant centenars de milers d’anys. Els residus radioactius no tenen solució i suposen un gravíssim perill durant mil·lennis.

Les nostres nuclears i entre elles la de Cofrents, com qualsevol central nuclear pot tenir un accident que siga incontrolable. No voldria ser negatiu, però un terratrèmol, un atemptat terrorista, una inundació, un foc incontrolat, etc. pot portar-nos a una destrossa semblant a la de les centrals nuclears del Japó.

Sempre he reivindicat el consens i el diàleg, però en aquest tema sóc prou radical. Ja siga per la incertesa del futur, per la gentada del dissabte passat als carrers de València en manifestació en contra de les nuclears, siga pel record dels nombrosos accidents de Cofrents, siga per les imatges de la inundació de 1982 a la central valenciana, siga per la salvaguarda del nostre Xúquer o siga pel futur dels nostres fills i néts. Cal intensificar els moviments ciutadans antinuclears i exigir responsabilitat de futur als nostres governants. Cal tancar Cofrents ja.

L’alternativa sense dubtes, és prendre molt seriosament el tema de les energies renovables. Que no ens enganyen els d’Iberdrola, Endesa, etc. amb cants de sirena. Necessitem sistemes energètics nets i barats. Han passat 50 anys d’ús de l’energia nuclear, i en els pròximes dècades no haurien d’existir més energies brutes. Tenim els coneixements tècnics suficients per a poder fer-ho. No hem de consentir que els interessos d’uns pocs, que no paren de fer-se rics amb els nostres diners i amb els nostres impostos, estiguen per damunt dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de tot el món, del nostre País i dels nostres pobles.

Rànquings
  1. Ha mort Joan Rocamora, militant independentista i un dels fundadors de Llibertat.cat
  2. Joan! “el record de la vall, on vas viure, no l’esborra la pols del camí”.
  3. La Fundació Reeixida lliura la fotografia on s’immortalitza l’hora 0 de l’independentisme a l'Arxiu Nacional
  4. Joan Rocamora, amb el puny clos
  5. Es crea el Col·lectiu País Valencià Carme Miquel de Girona
  6. "Sem Catalunya Nord, perquè volem!"
  7. Decidim!: "El Consell abandona les víctimes de la DANA mentre assegura els guanys del capital i la indústria turística"
  8. Decidim! demana que es doni suport a la moció de censura impulsada per Compromís per posar fi al govern de Mazón
  9. La CUP contra el nou pressupost de la Diputació de Girona
  10. Protesta contra la massificació turística a la Cerdanya amb un tall de la C-16 a l'alçada de Berga
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid