Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El "canvi" d'Artur Mas

Artur Mas deia aquest dilluns durant el jurament del càrrec que aspirava "a la plenitud nacional de Catalunya", mentre a fora del Palau de la Generalitat, la Plaça Sant Jaume bullia de crits d'"Independència". Segurament és aquesta demagògia i hipocresia neoconseravadora la que l'ha fet "arribar" -no "tornar", per ell- a la Generalitat.
 
El nou president de la Generalitat, Artur Mas, va prendre possessió aquest dilluns del seu càrrec en un acte solemne al Palau de la Generalitat. En el seu primer discurs com a president després que José Montilla li imposés la medalla, Mas es va erigir com a "constructor" de la nació catalana. "Fins i tot la plenitud nacional de Catalunya, a la qual molts aspirem, jo també, requereix un esforç constant i una dedicació permanent", va afegir. Però on queda aquest "canvi"?

28/12/2010 03:34

artur-mas-canvi

L'equip de govern que Mas ha arranjat posa al descobert les seves vertaderes aspiracions.

Tant és així que ha posat un neocon liberal d'Esade al capdavant d'una cartera que es dirà Empresa i Ocupació (Francesc Xavier Mena), a Interior un conseller que el primer que farà és "revisar" les càmeres de les comissaries dels Mossos (Felip Puig), un membre de Foment del Treball i dirigent de la patronal de la sanitat concertada al capdavant de Salut que planteja, entre moltes altres coses, es els malalts paguin els àpats dels hospitals (Boi Ruiz), un responsable de les competències de Medi Ambient que té interessos en la requalificació de Can Trabal (Lluís Recoder), o bé un socialista a Cultura, la conselleria que ha de salvaguardar la tan maltractada cultura i llengua catalanes evitant "crostes nacionalistes" que tanta aversió provoquen al PSC (Ferran Mascarell).

El Davantal: Un govern de contenció - econòmicament liberal i políticament espanyol 

Felip Puig suprimeix el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista

El nou conseller de Cultura va excloure d'un festival grups que cantaven en català

L'esposa del conseller de Política Territorial és sòcia de l'empresa que vol requalificar Cal Trabal

La nova consellera de Justícia va voler impedir la consulta d'Arenys com a advocada de l'Estat

El nou Govern fa pública la seva intenció de transvasar el Roine

Malestar pel nomenament de Paco Caja com assessor del nou Conseller de Cultura (28-D)

El nou conseller de Salut és representant de la patronal i defensa el copagament sanitari

CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra

CiU fa els ulls grossos amb els casos de corrupció i beneeix els implicats en el cas Pretòria

 

La resta de consellers, "Mas de la mismo"

masdelosmismoEl "Govern dels millors" d'Artur Mas estarà compost per consellers veterans, molts d'ells de l'era Pujol, és a dir poca regeneració. El president de CiU ha escollit per al seu executiu alguns exconsellers com Felip Puig, Irene Rigau o Andreu Mas-Colell. A més, Unió ha situat dos dels seus dirigents més importants: Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega, la portaveu del botifler orgullós Josep-Antoni Duran i Lleida.

Quant al que havia de ser el "canvi", és a dir els independents, no n'hi ha per fer volar coloms. Es tracta de Boi Ruiz, fins ara president de la Unió Catalana d'Hospitals i a partir de dimecres conseller de Salut. Per la seva part, Francesc Xavier Mena s'encarregarà de la cartera d'Empresa i Ocupació, fusionant així dos departaments que el tripartit mantenia separats. Mena és professor d'ESADE i doctor en Econòmiques per la Universitat de Barcelona. El quart independent és Pilar Fernández Bozal, que no milita a cap partit i és advocada de l'Estat en cap a Catalunya, a més de membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària.  

 

Principat, territori convergent

maspresidentConvergència i Unió (CiU) va guanyar aclaparadorament les eleccions al Parlament 2010. Amb 62 escons i 1.193.640 vots (el 38,47% del total), CiU es va situar en primera posició. Els 62 diputats, però, van quedar lluny dels 69 que marquen la majoria absoluta de la cambra, la victòria que Artur Mas demanava per dotar Catalunya d'un govern fort. Amb tot, CiU es va imposar amb comoditat a Barcelona (35 diputats), Tarragona (9), Girona (9) i Lleida (9) i Artur Mas no ha tingut problemes per formar un govern estable a la Generalitat gràcies a l'abstenció del PSC en la votació d'investidura.

CiU va aconseguir en les passades eleccions al Parlament de Catalunya els quarts millors resultats de la seva història des de la recuperació de la democràcia. Artur Mas ha guanyat les tres conteses electorals a les quals s'ha presentat com a líder de la federació, però a diferència de les dues anteriors, aquesta vegada no ha hagut de patir perquè una aliança d'esquerres li impedís arribar a la presidència de la Generalitat.

Són els quarts millors resultats que CiU obté des de la recuperació de la democràcia, lluny dels 72 que Jordi Pujol va obtenir el 1984, els 70 que va obtenir el 1992 i els 69 del 1988, però la xifra més elevada des del pacte del Majèstic del 1996.  

bannercanvi2010

 

Mas segueix essent rebut amb crits de "Sí, sí, sí, Mas ja està aquí"; "Mas president, Mas president"; "In, inde, independència". Caldrà veure per quant de temps.

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid