Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Càrrecs vitalicis

Per Pascual Serrano. Publicat al seu portal el 20 de desembre de 2010.

Recorden quan des d'Europa s'acusava constantment a Hugo Chávez de pretendre quedar-se de president vitalici de Veneçuela, només perquè va proposar un referèndum perquè no es limités a dues legislatures l'exercici d'un càrrec públic electe?

29/12/2010 19:39 Hemeroteca

Doncs bé, en aquesta Europa hi ha un país símbol de la democràcia on existeixen legisladors vitalicis i no elegits en les urnes. Es tracta del Regne Unit, allà, el mes de novembre, es va anunciar el nomenament de 50 nous membres de la Cambra dels Lords, la Cambra alta del Parlament britànic. La majoria són designats per un partit polític. Per exemple Robert Edmiston, qui va ser nomenat Lord pel Partit Conservador pel mèrit d'haver-los donat 2.400.000 euros abans de les eleccions de 2005. Segons la BBC, els donants als quals els conservadors han compensat amb un títol i un escó en aquesta cambra s'han finançat al partit amb uns cinc milions i mig d'euros.

Com hem indicat abans, aquests nomenaments, a més, són per a tota la vida. Per exemple, Roy Hattersley pertany per designació del partit a la Cambra dels Lords des de 1993.

Mentrestant, a Espanya, el principal partit de l'oposició, el dretà Partit Popular ha proposat que els magistrats del Tribunal Constitucional, que no són votats pels ciutadans, siguin nomenats amb caràcter vitalici (Público, 2010.10.01).

No volien que el president de Veneçuela es pogués presentar perquè li votessin els ciutadans ia Europa tenen legisladors i proposen magistrats per a tota la vida i sense que els electors els triïn.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid