Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Anglaterra paga els torturats de Guantánamo perquè no revelin la implicació dels serveis secrets

Una dotzena d'exdetinguts anglesos a Guantánamo han denunciat haver patit tortures amb connivència dels agents dels serveis secrets d'Anglaterra.

Lluny d'entrar en una polèmica inacabable, però, el govern anglès ha decidit tirar pel dret i oferir una compensació milionària -la quantitat específica de la qual no se sabrà mai- als advocats dels torturats.

18/11/2010 12:36 Internacional

El pagament de milions de lliures palesa la necessitar de mantenir en secret informació clau relativa a la col·laboració amb la CIA de les dues agències angleses implicades, l'MI5 (interior) i MI6 (exterior). Pagant les indemnitzacions establertes, els serveis secrets es deslliuren del risc a què s'exposarien si els casos dels detinguts que han denunciat el govern anglès per haver permès que fossin torturats arribessin als tribunals i la documentació sol·licitada pels seus advocats sobre la participació de l'MI5 i l'MI6 en el programa de rendició extraordinària de la CIA sortís a la llum.

Els maltractaments s'haurien produït a Guantánamo o bé mentre els detinguts estaven sota custòdia d'altres governs o de la CIA en localitzacions secretes d'arreu del món. Alguns dels presoners tenien vincles amb Al-Qaida o els talibans. 

Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  3. La Fundación Princesa de Girona fa una nota de premsa per contestar el rebuig institucional de l'Ajuntament de Girona
  4. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  6. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  7. Aurora Picornell i Femenias
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. Revertir la insatisfacció popular, la frustració política i la manca d’alternatives
  10. Pals a la roda pel català a l'escola i als mitjans de comunicació públics al País Valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid