Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Lleida contra l'abocador de residus industrials a Seròs

Els alcaldes dels municipis del Segrià, Almatret, Maials, la Granja d’Escarp, Llardecans, Aitona i Torrebesses, i dues-centes persones han convocat una manifestació a Lleida pel proper dissabte 25 de setembre contra el projecte per construir un abocador de residus industrials a Seròs.
 
Els carrers de Lleida acolliran la manifestació contra l’abocador de residus industrials de Seròs que promou Dipòsits Controlats de Catalunya. Finalment, i després que no s’hagi rebut resposta del departament de Medi Ambient a les seves al·legacions, els opositors a la planta han decidit fer una acció més espectacular per què es faci cas a les seves reclamacions. 

18/09/2010 20:09 Territori
Els contraris a la instal·lació ja s'han presentat al·legacions i s'han penjat pancartes. Fins al moment, però, els contraris no han aconseguit que l'Ajuntament de Seròs renunciï a l'abocador.
 
La manifestació serà el dissabte 25 de setembre al matí i començarà davant la seu del Departament de Medi Ambient a Lleida. Recorrerà tot l'Eix Comercial fins arribar a la Delegació de la Generalitat. Fins al moment, els contraris a l'abocador de Seròs només han actuat als seus municipis i en un tall de carretera que es va fer a la C-12. Per això ara portaran la protesta més lluny per demanar l'ajuda de la Generalitat. De fet, els municipis contraris han presentat al·legacions i cartes al Departament de Medi Ambient però, fins al moment, no han rebut resposta. El proper pas serà reunir-se amb el director general d'Urbanisme. Institucions com la Diputació de Lleida han debatut mocions al respecte. 
 
A més, els contraris al projecte recolliran ara firmes en defensa de mantenir el territori net en una zona massa propera de la central nuclear d'Ascó, la hidroelèctrica de Flix o la tèrmica projectada a Mequinensa.
 
L’origen de la polèmica se situa en el fet que l’abocador es troba a pocs quilòmetres en línia recte d’aquests municipis, essent més propers a ells, sobretot Maials, que al mateix Seròs. Per aquest motiu, els alcaldes s’oposen i sol·liciten l’annexió dels terrenys afectats de Seròs, però propietat de residents a Maials, per evitar la construcció de la planta.

L’alcalde de Seròs, el republicà Gabriel Pena, és un dels principals defensors del projecte, tot i l’oposició dins el municipi, i ha manifestat en diverses ocasions que l’oposició al projecte es deu a la mala informació. Pena ha destacat que la planta està a les mans de Medi Ambient i que ells encara no s’han posicionat al respecte.

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid