Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La reforma laboral que abarateix l'acomiadament s'aprova per culpa de CiU i al PNB

La reforma laboral es consolida, amb les noves esmenes, com una agressió als drets laborals sense precedents.
 

La comissió de treball del Congrés dels Diputats va aprovar ahir en primera instància la reforma laboral gràcies als vots a favor del PSOE i les abstencions de CiU i PNB, amb qui el govern espanyol havia pactat diverses esmenes que endurien el projecte inicial.

30/07/2010 22:19 Laboral
La Intersindical-CSC denuncia les profundes mancances d'aquest projecte i assegura que no tan sols no servirà per sortir de la crisi, sinó que serà contraproduent, en facilitar l'acomiadament en moments d'atur elevat i reduir l'estabilitat laboral precisament quan cal incentivar el consum. Però ara, amb les últimes modificacions, el resultat és encara més nociu per als interessos dels treballadors i les treballadores i una victòria més clara de les tesis patronals, assenyala el sindicat.

D'aquesta manera, al projecte inicial, que abaratia l'acomiadament, laminava les garanties de la negociació col·lectiva, eliminava les restriccions per actuar de les ETT i les agències privades de col·locació i aprofundia en la flexibilitat interna al servei de l'empresari, les esmenes més importants pactades i incorporades a la reforma han estat:

- Es permet acomiadar amb una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitat en cas que l'empresa "prevegi pèrdues". No caldrà esperar a què aquestes es consolidin per tal d'obtenir la rebaixa i, amb el frau que té lloc actualment, no costarà gaire maquillar els números.

- Amb l'excusa d'una teòrica lluita contra l'absentisme laboral, es permet acomiadar amb la mateixa indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitat els empleats i les empleades que faltin a la feina de forma reiterada, encara que sigui per malaltia. De la mateixa manera, els inspectors i inspectores de Seguretat Social podran forçar l'alta d'un/a malalt/a a partir del quart dia de baixa, i no del 14è, com fins ara. El sol fet d'emmalaltir, doncs, pot passar a estar penat o limitat.

- Es consolida la judicialització de les relacions laborals. Quan l'empresari no es posa d'acord amb els i les representants de la plantilla per modificar condicions laborals i evitar complir convenis i contractes, serà un jutge qui determinarà si la mesura convé.

- Qualsevol persona que porti un mes a l'atur, podrà ser contractada a través del contracte de foment de l'ocupació, amb una indemnització per acomiadament de 33 dies per any treballat, enlloc dels 45 dies del contracte indefinit ordinari. Per tal que fos així, en el projecte inicial la persona havia de dur 3 mesos a l'atur.

- Es dóna mig any a sindicats i patronal perquè negociïn la reforma de la negociació col•·ectiva. De no posar-se d'acord, legislaria el Congrés, al qual de qui ja sabem de qui està i s'avançaria en noves mesures per laminar la representació col·lectiva i la força dels sindicats.

- Una esmena de CiU ha aconseguit arrencar el compromís que, un cop s'acabi la crisi actual, el Govern procedirà a dificultar la percepció de la prestació d'atur per part dels desocupats i les desocupades, els i les quals estarien obligats/des a assistir a cursos de formació o a acceptar ofertes de feina.

Per saber-ne més:

La meitat del jovent tarda més d'un any a trobar la primera feina 

9 de cada 10 contractes signats al mes de juny als Països Catalans van ser temporals 

La CGT presenta un recull de motius per secundar la vaga general del 29-S 

La CUP anuncia que engegarà una campanya nacional contra la crisi 

Les mentides de la reforma laboral han de donar força a la vaga general 

La Intersindical-CSC denuncia que l'edat de jubilació sigui als 67 anys per fixar-la en els 70 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid