Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sis municipis de les Illes donen suport a les consultes sobre la Independència

Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró i Porreres

Sis ajuntaments de les Illes s'han mostrat a favor de celebrar consultes populars, sota la iniciativa de la plataforma 'Avançam' va posar en marxa el mes d'abril. El portaveu d'aquesta entitat, Andreu Caballero, ha qualificat de 'molt positius' els primers debats municipals sobre les consultes populars i el dret a decidir. Segons ha informat en un comunicat, han explicat que encara queden molts de pobles als quals volen presentar també la moció.

07/06/2010 23:19 Política
El portaveu d'Avançam, el regidor del Bloc d'Inca, Andreu Caballero, confessa que "ja tenim elements suficients per sentir-nos molt satisfets pel suport que ha rebut fins ara la nostra proposta". "Hem tengut una bona acceptació per part dels regidors i dels grups municipals i la moció es presenta a bon ritme als distints ajuntaments. Només aquest fet ja està contribuint a generar un debat polític al voltant d'aquesta qüestió, que era un dels nostres principals objectius. I després, evidentment, perquè la proposta rep molts de suports per part dels diferents formacions polítiques.
 

En aquest sentit, Caballero explica que "ens complau especialment el fet que la moció hagi estat votada favorablement per grups polítics que abasten tot el ventall ideològic de les Illes Balears. Aquesta circumstància demostra que, tal com hem defensat sempre, el nostre projecte és transversal i que tothom hi té cabuda, i ens ho corrobora el fet que als ajuntaments d'Inca i Alaró la proposta ha estat aprovada per unanimitat".

L'objectiu final de la plataforma és que la moció es debati a "tots els municipis de les Illes Balears", i si és possible, a altres institucions. 

La plataforma Avançam es va presentar el passat mes de desembre al monestir de Cura, a Algaida.  La iniciativa la impulsen 103 regidors de les quatre illes i de diferents partits polítics. El promotor, Andreu Caballero, va explicar que l'objectiu és instar el govern a fer un projecte de llei per regular la llei de consultes populars, prevista a l'Estatut balear del 2008. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid