Els cooperants han explicat en un acte a la UAB que han pres la decisió de tornar a Gaza sota bandera espanyola perquè el govern espanyol els ha advertit que si haguessin
viatjat amb una embarcació de bandera espanyola "potser" podrien
haver-los garantit "certa seguretat".
En aquest sentit, ja han avançat que engegaran una campanya per reunir voluntaris i aconseguir un vaixell per tornar a Gaza amb una embarcació amb bandera espanyola.
A la xerrada de la UAB, els cooperants de Vic han dit que seguiran lluitant i defensant la causa palestina tot i l'experiència que van viure a bord de la flota humanitària que va ser assaltada per l'exèrcit israelià el passat 31 de maig.
Segons ha explicat l'activista catalana Laura Arau, al llarg del proper any duran a terme una campanya per reunir diners i voluntaris suficients per poder tornar a marxar cap a Gaza amb una embarcació que dugui una bandera espanyola i que formi part d'una flota internacional: "La idea és aconseguir un vaixell i sortir del Port de Barcelona", ha assenyalat Arau.
L'activista també ha afirmat que han desestimat una proposta del Liban per formar part d'una flota per viatjar a Gaza la setmana vinent perquè ara volen treballar en la querella que presentaran davant l'Audiència Nacional. Arau ha explicat que a banda també en preveuen presentar una altra a nivell internacional.
Per la seva banda, Manuel Tapial ha manifestat que a més dels vuit ciutadans turcs i el nord-americà que van morir en l'atac a la flotilla, hi ha una desena víctima que seria "un metge d'Indonèsia que viatjava a Gaza per posar la primera pedra en un nou centre sanitari", ha assegurat Tapial durant la xerrada que ha dut a terme davant d'una quarantena d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
El cooperant ha aprofitat l'ocasió per referir-se al president dels Estats Units, Barack Obama. Tot i que ha lamentat que Obama no hagi condemnat l'atac a la flotilla, ha indicat que les declaració del cap de govern nord-americà en què ha manifestat que "la situació a Gaza és insostenible", dóna la raó als activistes que viatjaven a la flotilla internacional que va ser assaltada.
En aquests mateix sentit, Tapial ha indicat que "la impunitat d'Israel ha tocat fons" i ha dit que "ja no hi ha un govern a Europa que justifiqui el comportament que ha mantingut en els darrers 62 anys".
L'EI amb David Segarra
David Segarra, periodista valencià, era un dels tres catalans, juntament amb els dos osonencs, que formava part de la flota humanitària segrestada per l'estat d'Israel. Segarra va ser el dissenyador modern de Maulets -tal com relata Joan Jubany- i dissenyador també d'alguns discos d'Obrint Pas. El dia de l'atac d'Israel, l'Esquerra Independentista es va solidaritzar en massa amb els tres catalans detinguts, però sobretot amb Segarra, que explica en aquesta entrevista tot el suport que va rebre i tot el que va viure.
Per a saber-ne més:
Entrevista a David Segarra abans de l'atac (Vilaweb)
Entrevista a David Segarra després de l'atac (Vilaweb)
Benvingut a casa (Xavi Sarrià)
Estos son los peligrosos activistas (Vídeo de David Segarra)
Unes 300 persones denuncien a Perpinyà el bloqueig de Gaza i la repressió de l'exèrcit israelià
Més de tres mil persones es manifesten a
Barcelona contra el govern israelià
Manifestació a Barcelona per aturar la
impunitat i demanar el boicot a Israel
Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern
espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat