Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 22.000 persones assisteixen a les trobades de la Marina Baixa, el Camp de Morvedre i l'Alcoià

En total des del mes de març han passat per les Trobades més de 217.700 valencians i valencianes, la xifra més alta en participació de tota la història de les Festes per la Llengua.
Aquesta vesprada s’estan celebrant simultàniament tres Trobades d’Escoles en Valencià que marquen un triangle en el nostre territori. Un dels vértex és Estivella ( el Camp de Morvedre) que ha reunit més de 8.000 persones, el segon vértex el marca Beneixama ( l’Alcoià-Comtat) amb més de 6.000 persones, i tanca el triangle l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa) amb més de 8.000 assistents.

05/06/2010 22:14 Llengua

Diego Gómez ha explicat que “l’alumnat, els pares i les mares, el professorat, les associacions i entitats que participen en les Trobades són la clau de la normalització lingüística, són la flama que manté viva la llengua tant a les escoles com al carrer i aquesta gent no està disposada a renunciar al nostre be col•lectiu més preat, el valencià, per això no acceptarem mai ni ens mantindrem impassibles  als sistemàtics atacs a la llengua pròpia del govern Valencià”.

Tal com ha comentat el president d’Escola Valenciana, l’entitat està ja preparant una gran festa commemorativa pel valencià el dia 9 d’octubre a València amb el format de Trobada de Trobades, això és una macrotrobada que reunesca els centres i les entitats de totes les comarques que obrirà les portes a les aportacions i la participació del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes, el màxim nombre de xiquets i xiquetes, jovent, famílies, el món associatiu, el món cultural, el món educatiu. Gent de les comarques que mostren en el seu dia a dia l’estima per la nostra llengua i que ho han demostrat any rere any en les 316 Trobades que s’han celebrat durant aquests 25 anys.

Aquest és  un acte per a celebrar 25 anys d’esforç en la normalització del valencià a les aules i al carrer, per a escenificar les claus del futur de la nostra llengua i per a visualitzar més intensament una data clau per als valencians i valencianes, el 9 d’octubre: “Volem que aquesta festa servesca de punt de partida per a reviscolar i donar veu i visibilitat als valencians i valencianes que tenen una visió de la diada del País Valencià molt allunyada de la visió de l’actual govern valencià”, ha comentat Gómez.

 

TROBADA DEL CAMP DE MORVEDRE – ESTIVELLA. 8.000 Assistents

“La primera Trobada del Camp de Morvedre la vam celebrar fa 15 anys a Estivella i hui tornem al mateix poble que va iniciar les festes per la llengua de la nostra comarca, per això la Trobada del Camp de Morvedre 2010 és tan especial per a nosaltres”, ha comentat MªJosep Soriano, membre de la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià – Camp de Morvedre.

La gent del Camp de Morvedre va començar a participar en les Trobades l’any 1987 quan quatre comarques (el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l’Horta Nord,  l’Horta Sud) i la ciutat de València organitzaven conjuntament Trobada cada any, fins que  poc a poc cada comarca va anar assumint-ne una de pròpia i la primera Trobada pròpiament del Camp de Túria es va celebrar l’any 1995 a Estivella

La Trobada que s’està celebrant hui a Estivella clourà després de sopar amb un concert del grup Urbàlia Rurana.

 

beneixama04TROBADA DE L’ALCOIÀ-COMTAT – BENEIXAMA 6.000 Assistents
“Tal com diu la cançó de la Trobada d’enguany ja ens tocava, ja ens tocava, la Trobada a Beneixama” ha comentat Vicent Romans, membre de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

És la primera vegada que aquest poble de menys de 2.000 habitants acull la Trobada de l’Alcoià-Comtat i ha triplicat per un dia els seus habitants, ja que 6.000 persones de tota la comarca estan hui participant en aquest acte.

comarcal d’estima per la llengua més important. A més ens ha sorprés moltSegons Vicent Romans: “ Fa 8 anys que l’escola de Beneixama oferta ensenyament en valencià i volíem que foren protagonistes de l’acte gratament com un poble xicotet com Beneixama té un gran teixit associatiu: entitats cíviques, culturals, esportives i festives s’han implicat de ple en aquest projecte i això es veu reflectit  en la meravellosa Trobada que en la qual estem participant”.

Les activitats de la trobada han començat aquest matí amb esmorzar inclós. Es poden visitar 4 exposicions, hi haurà actuacions teatrals i musicals i un total de 46 tallers per als xiquets i xiquetes. La festa acabarà a les 23:30 amb un correfoc.

 

TROBADA DE LA MARINA ALTA – L’ÀFÀS DEL PI. 8.000 Assistents “Tornem per tercera vegada a l’Àlfàs, una de les poblacions de la Marina Baixa amb índex més alts d’estrangers residents que volem que se sumen a aquesta festa d’estima per la llengua per tal que descobresquen el valuós patrimoni lingüístic que tenim i volem compartir” ha explicat Pere Ramon, president de Coordinadora d’escoles d’ensenyament en valencià de la Marina Baixa davant de més de 8.000 persones.

La trobada, que se celebra en la platja de l’Albir, compta amb la participació de 33 escoles i instituts de la comarca i acabarà després de sopar amb un correfoc. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid