Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Font de Mora no assisteix a les Trobades d'Escoles en Valencia del seu poble

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha lamentat que Font de Mora haja declinat la invitació de l'entitat cívica per tal d'assistir a les Trobades a Vila-real
Unes 12.000 persones es van acostar dissabte a Alfarrasí, mentre que durant la jornada d'ahir uns 20.000 valencians van omplir de gom a gom els carrers de Vila-real.

29/03/2010 04:11 Cultura

Aquest cap de setmana ha arrancat a la Vall d'Albaida i a la Plana Baixa una nova edició de les Trobades d'Escoles en Valencià, que enguany celebren el seu 25é aniversari. Segons han informat fonts d'Escola Valenciana en un comunicat, unes 12.000 persones es van acostar dissabte a Alfarrasí, mentre que durant la jornada d'ahir uns 20.000 valencians van omplir de gom a gom els carrers de Vila-real. En este últim cas, destaca una absència significativa: el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha lamentat que Font de Mora haja declinat la invitació de l'entitat cívica per tal d'assistir a les Trobades. Segons Gómez, el titular d'Educació "ha faltat al respecte a les escoles del seu poble, que durant un any han estat treballant per a organitzar la festa per la llengua que s'ha celebrat este matí", ha asseverat

En esta línia, el màxim dirigent de la FEV ha advertit que "el conseller continua amb la radicalització ideològica en contra de la nostra llengua" i ha anunciat que Escola Valenciana "centrarà tots els seus esforços per a mobililitzar la societat davant qualsevol atac al sistema educatiu en valencià", per tal com la plataforma "sospita" que Font de Mora  durà a terme "tot un conjunt de mesures per a entrebancar el creixement de l'ensenyament en valencià, l'únic que garantix el bilingüisme i facilita la implantació de plurilingüisme", ha afegit.

D'altra banda, la federació d'associacions per la llengua ha subratllat "el suport rebut pel model d'escola en valencià" durant este cap de setmana. Així, unes 12.000 persones van participar ahir dissabte a Alfarasí en la Trobada de la Vall d'Albaida, mentre que hui diumenge unes 20.000 persones s'han aplegat fins Vila-real amb motiu de la Trobada d'Escoles en Valencià de la Plana Alta i la Plana Baixa.

 

Font:Valencianisme.com

 

Per saber-ne més:

Presentació de les Trobades d'Escoles en Valencià 

VII Nit d'Escola Valenciana al Paranimf de la UJI amb un espectacle de Xarxa Teatre 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid