Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya no podran sintonitzar la televisió andorrana

Andorra Televisió es deixarà de veure en breu als pobles de l’Alt Urgell i els de la Cerdanya amb l'apagada analògica, tot i que encara no es té clar quina serà la data concret.
 
El problema deriva del final de la televisió analògica, que ja hauria d’haver estat totalment substituïda per la televisió digital terrestre (TDT) tot i que encara no s’ha produït l’apagada global. Quan això passi, només es podran veure els canals que tinguin assignat un lloc en els multiplexors de la TDT.
 

25/01/2010 12:25 Comunicació
Aquest no és el cas d’ATV, que es pot veure a les comarques catalanes veïnes gràcies a l’enviament del senyal analògic. Actualment el canal andorrà arriba nítidament fins a Puigcerdà.

La direcció d’Andorra Televisió s’havia mostrat preocupada per aquest fet, ja que l’emissió a l’Alt Urgell i la Cerdanya tenia un públic potencial força més ampli. La solució, però, és complicada perquè els canals de la TDT van ser adjudicats en concursos, establerts per zones geogràfiques, als quals ATV no es podia presentar en ser una televisió estrangera. Per tant, l’únic camí arribaria per la creació d’un canal en català que unís les televisions dels territoris d’aquesta parla. Aquesta és una opció amb la qual s’ha estat treballant i que significaria establir una plataforma amb canals de Catalunya, Balears, València, Catalunya Nord i Andorra que emetessin en català.

El projecte d’un multiplexor català amb diferents canals ha topat, però, amb problemes polítics perquè els dirigents valencians consideren que és una maniobra de Catalunya per aconseguir que una televisió catalana entri en ter­ritori valencià. De moment, però, es continua negociant per establir si finalment el projecte tira endavant i en quines condicions ho fa. RTVASA va demanar suport al Govern perquè intercedeixi davant de l’executiu català amb l’objectiu que es puguin mantenir les emissions.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid