Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Absolt l'independentista alacantí acusat d'injúries a la corona

La Jutgessa del Jutjat d’Instrucció 2 d’Elx ha dictat sentència absolutòria pel veí d’Alacant acusat d’injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques durant els actes de la 3a Botifarrada a la Constitució espanyola celebrada a Elx el 6 de desembre de 2007.

Tot i que inicialment el procés era per un delicte d’injúries a la corona, al judici de faltes que se celebrà el passat 30 de setembre de 2009, l’acusació fou modificada per una falta de respecte a l’autoritat, sent la petició fiscal la máxima, multa de 60 dies amb quota diària de 6 euros. 

15/01/2010 17:05 Drets i Llibertats

 

Els motius de la jutgessa per l’absolució han estat la falta de proves per atribuir a aquesta persona l’expressió “ridículs” referida als agents de la policía local d’Elx quan intervenien anotant el contingut de les pancartes i cartells i identificant la persona responsable. 

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans, considera que tot aquest procés ha estat "un intent més de criminalitzar actes i actituds contràries a la monarquía espanyola i que en un suposat estat democràtic i respectuós amb la pluralitat ideológica haurien d’estar emmarcades en la llibertat d’expressió".


A més, ha evidenciat l”’eficàcia” de la justicia espanyola i les seues prioritats en mantindre un procés de 2 anys contra una persona per injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques, per finalment acusar-lo de faltes per  proferir l’expressió ridículs contra la policía local.


"El temps ens ha donat la raó.  S’ha evidenciat que el 6 de desembre 2007 l’actuació de la policia local d’Elx contra un acte degudament comunicat, anotant els lemes de cartells i pancartes i cursant la corresponent denúncia, fou absolutament ridícula", sosté Alerta Solidària.
 
Per saber-ne més
 
 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  4. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  9. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  10. El sant sopar assegurat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid