Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Salvem l'Empordà" partidaria de l'ampliació de l'autopista davant del desdoblament de l'A-2

En aquests moments, l'àrea urbana de Figueres té unes previsions de construcció de grans infraestructures sense precedents: tercer carril de l'AP-7, desdoblament de l'A-26 (Besalú-Figueres), noves carreteres cap a l'estació, línia del TAV, línia del tren convencional i el nou traçat de l'A-2 per l'oest de Vilafant. El volum de construcció és tan gran, que l'impacte territorial seria molt seriós. La nostra comarca no ha de seguir un model d'infraestructures propi de les àrees metropolitanes i de les grans conurbacions urbanes, entre molts motius, perquè aquest model és totalment incompatible amb el territori empordanès, a més de sobredimensionat i innecessari.
La plataforma "Salvem l'Empordà" pensa que la proposta més racional, lògica i sostenible és la d'abandonar el projecte de desdoblament de l'A-2 amb nou traçat i optar per a l'AP-7, ampliada, però lliure de peatges (almenys en el tram Figueres S-Figueres N).

17/12/2009 01:25 Territori
Això sí, dotada dels accessos corresponents (especialment l'enllaç de Figueres Nord), cosa que ha de significar el rescat de la concessió, perquè passi a ser una infraestructura d'ús públic veritablement al servei dels ciutadans, i no una forma d'enriquiment lucratiu privat extraordinari que es pretén perllongar indefinidament. Aquesta proposta, és l'adoptada per a l'àrea de Girona des de fa anys, puntualitza la plataforma.
 
A diferència de la C-31, l'A-2 es troba a l'inici de la seva tramitació. "Per tant, és ara el moment d'actuar i dir-hi la nostra. En aquest sentit hem tramés als ajuntaments de la zona afectada una carta explicant el nostre posicionament i demanant una actuació conjunta en defensa del territori", apunta Salvem l'Empordà.
 
I és que en el cas concret de l'A-2, en l'anàlisi de les suposades necessitats d'aquest projecte, no es té en compte que, paral·lelament, també s'està projectant i executant l'ampliació de l'Autopista AP-7 pel corredor per on ja passa ara i que discorre, en paral·lel i a molt poca distància, de la N-II actual. Les necessitats actuals i futures de trànsit privat de vehicles i camions queden àmpliament resoltes amb l'eixamplament, a tres carrils per banda, de l'AP-7. Així doncs, resulta absurd i innecessari el manteniment de dues infraestructures en paral·lel sobre el mateix territori on s'entrecreuen i superposen: l'AP-7 amb tres carrils per banda i l'A-2 amb dos carrils per banda. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid