Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilaweb destapa els antecedents feixistes de l'advocat de l'Estat en la consulta d'Arenys de Munt

Fa pocs minuts Vilaweb ha posat al descobert que l'advocat encarregat de presentat el recurs contra la consulta popular per l'Autodeterminació d'Arenys de Munt compta amb antecedents de militància feixista. L'advocat de l'Estat, Jorge Buxadé Villalba, havia estat ex-candidat de Falange Española de las JONS a les eleccions autonòmiques de 1995 com a número 7 per Tarragona i a les eleccions de 1996 per Barcelona. El currículum de Buxadé era prou conegut per la seva activitat integrista, espanyolista i especialment per la seva militància a grups antiavortament. Aquesta notícia deslegitima l'intent de prohibició de la consulta per part de l'Estat, prohibició empresa per un personatge lligat a la trama feixista. D'altra banda, aquest mateix mitjà està impulsant una campanya de suport a la consulta popular a través de les adhesions a Vullvotar.cat

07/09/2009 19:50 Política

Vilaweb ha posat de manifest que coincidentment havia estat la Falange qui havia convocat per al mateix dia de la consulta popular una contra-manifestació a Arenys de Munt per amenaçar la consulta. Una coincidència sorprenent, en què l'advocat de l'Estat que vol prohibir aquesta consulta democràtica havia militat al mateix grup falangista que també amenaça de boicotejar-la.

Però Buxadé també ha estat president del Foro Català de la Família, des d'on ha  manifestat opinions contràries al model d'immersió lingüística a Catalunya, a l'assignatura de Ciutadania i al dret de l'avortament des de postulats reaccinaris i espanyolistes.

Aquest Fòrum Català de la Família de Buxadé, braç català del Foro Español de la Família, és focus conservador i catòlic molt influent a nivell estatal que coordina un gran nombre de grupuscles i associacions integristes i antiavortistes. La seva tasca la resumeixen en la promoció i defensa, en el sí de la societat, dels valors essencials de la persona des de la seva concepció fins a la seva mort natural; i de la família, constituïda aquesta per la unió matrimonial entre un home i una dona” Tal i com s'ha denunciat des d'alguns mitjans, té la seu al c/Muntaner de Barcelona i el seu president és  Jorge Buxadé Villalba, qui també ha ostentat el càrrec d'advocat i professor associat de Dret Administratiu de la Universitat Internacional de Catalunya.

Per saber-ne més:

Seguiment informatiu del referèndum d'Arenys de Munt

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid