Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'AJSC lliura 400 signatures per demanar responsabilitats per l'afer de les Barraques

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) lliurarà demà unes quatre-centes signatures a l'Ajuntament per demanar responsabilitats  al regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell i la policia local per la seva actuació durant la primera nit a les Barraques. Recordem La primera nit de barraques de l'any passat, un jove va ser detingut, tancat i incomunicat a comissaria durant 14 hores per negar-se a ensenyar el DNI a un agent de la policia local que havia sentit com el jove deixava anar un insult, aquest agent no va trigar ni 5 minuts a emmanillar-lo.

18/06/2009 23:33 Drets i Llibertats

Paral·lelament, un altre noi, en veure l'acció desmesurada i brutal dels agents, va pensar de gravar-ho, però abans no pogués apretar ni un sol botó del seu telèfon mòbil, ja estava sent detingut, en aquest cas, sense ni tan sols demanar identificació, ni demanar-li que no gravés, ni res. Tots dos van passar 14 hores tancats al calabós de Rubí. Al cap d'uns dies, al primer jove se li comunicava que li demanaven 1any i mig de presó, suposadament per haver agredit als agents durant la detenció, acusació surrealista tenint en compte que va ser brutalment immobilitzat per 3 agents, sense poder mostrar ni el mínim intent de resistència. Per altra banda, al segon li queia una multa, que es va negar a pagar. Cinc mesos més tard se celebrà el judici i, malgrat les reiterades contradiccions en les declaracions dels agents, i els nombrosos testimonis avalant la versió dels acusats, la “justícia” es decantava per la paraula dels policies.

Sis mesos de presó i una multa és el que se li reclama ara a un, i 180 euros a l'altre. Malgrat tot, els joves han decidit recórrer la sentència i, per tant, el cas encara no està tancat.

Però cal recordar també, i lamentar, com en tot aquest llarg procés, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, ha anat fent una sèrie de declaracions en que no ha part de reiterar la culpabilitat dels joves, i d'elogiar la feina dels agents. Martorell, doncs, lluny de voler solucionar conflictes o malentesos i lluny de voler saber la veritat i treballar perquè no es repeteixin errors d'aquest tipus, ha avalat la impunitat de la policia local.

Per saber-ne més:

Xavier Martorell i la policia local són els Botiflers de l'Any 2008 per a l'AJSC. Llibertat.cat

Xavier Martorell i la policia local són els Botiflers de l'Any 2008 per a l'AJSC. Cugat.cat 

Noticia a TV Sant Cugat

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat del Vallès demana un cop més la dimissió de Xavier Martorell. Llibertat.cat

Comença el judici contra els dos acusats de provocar aldarulls i agredir un policia a Barraques. Cugat.cat 

Crònica jove 

L'Assemblea de Joves Sant Cugat manté que la policia local va actuar de manera desmesurada. Llibertat.cat 

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat denuncia l'abús d'autoritat de la policia. Llibertat.cat    

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid