En el manifest elaborat per l'ocasió, des d'aquesta organització juvenil, nascuda a redós de les mobilitzacions contra el Plan Hidrológico Nacional, es denuncia el pla energètic que està desenvolupant el govern principatí, sota la direcció del Departament d'Economia i Finances.
Jóvens de les Terres de l'Ebre reclama la "paralització" de les obres per a la construcció de diferents centrals eòliques i les corresponents línies d'evacuació. Denuncien que aquestes s'estan duent a terme de manera "il·legal" alhora que suposen la destrucció de diferents vestigis de la Batalla de l'Ebre que requereixen ser catalogats abans de prosseguir amb qualsevol obra. Josep Sabaté, un dels joves participants en l'acció, ha denunciat precisament que aquestes es realitzin de pressa i corrents tot i les denúncies presentades, i ressalta que el Parc Eòlic en construcció a la població de Corbera d'Ebre s'està realitzant damunt d'una fossa comuna.
Més enllà de la crítica als models energètics basats en els combustibles fòssils, el comunicat denuncia també els interessos privats que s'amaguen rere la proliferació de l'energia eòlica a les Terres de l'Ebre. Segons Jóvens, empreses i administracions en realitzen una implantació "insostenible i antiecològica", basada en interessos econòmics privats, allunyada dels models enèrgetics "racionals i equilibrats" que defensen.
Jóvens, finalment, denuncia també que les Terres de l'Ebre estiguin esdevenint un simple territori "per a fer energia", superior a la que necessiten, hipotecant el futur de les diferents comarques i de les incipients iniciatives relacionades amb el turisme rural i la preservació de l'entorn. En aquest sentit, Josep Sabaté afegeix que el 80% de l'energia eòlica que s'obté al principat prové de la Terra Alta.