Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poesia visual i cultura popular a Girona

El Centre Social La Màquia i l'assemblea d'Endavant de Girona han organitzat pel proper dissate, una jornada centrada en la cultura popular i més concretament en l'expressió poètica. L'acte, que porta per títol Poesia i cultura popular; encenem el foc de la subversió, es realitzarà al Punt de trobada (a la Rambla de la Llibertat) a partir de les 16 h. La jornada es desenvoluparà en tres parts. La primera començarà a les 4 de la tarda al Punt de trobada, i consistirà en una pintada de graffiti que tindrà com a tema central els versos i obres de diversos poetes dels Països Catalans.

08/10/2008 09:01 Cultura

La segona part consistirà en un recital poètic a càrrec d'en Carles Rebassa, en David Caño i el grup Ara és demà. En Carles Rebassa és un poeta i rapsode nascut a Mallorca. Des de fa uns anys viu a Barcelona, i ha escrit diverses obres, l'última de les quals "Els joves i les vídues" (Edicions 62, 2006), amb la que va guanyar el XLIV premi de poesia Ausiàs March de la ciutat de Gandia. En David Caño és poeta i natural d'Olot. Resideix a Barcelona des del 1998 i ha escrit "Barcelona" (Editorial Galerada, 2007), el seu primer llibre de poesia que li va valer el Premi Amadeu Oller 2007. Ara és demà és un grup de poesia penedesenc que musica versos i treballs de Miquel Martí i Pol. La seva formació intimista (contrabaix, guitarra i veu) fa encara més propera l'obra i el llegat del poeta de Roda de Ter. El recital començarà a les 7 del vespre, també al Punt de trobada.

La tercera part serà l'única que canviarà d'escenari. El Centre Social La Màquia acollirà un sopar a preus populars per a totes aquelles persones que ho desitgin. A partir de les 9 de la nit, al número 15 del carrer Vern, Girona.

Davant l'alienació que suposa la cultura de les grans masses, feta des d'una perspectiva neoliberal, sempre buscant un benefici i un rèdit econòmic, Endavant i La Màquia aposten per recuperar el sentit i el significat inicial de la cultura popular. Cultura popular entesa com una eina de resistència i de lluita contra un sistema econòmic i social que ha aconseguit banalitzar i pervertir els motius i les finalitats de qualsevol expressió artística. Aquest acte també s'integra dins de la campanya d'Endavant El capitalisme ens fa precàries, iniciada el passat mes de juny.

Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid