Segons aquesta resposta, l'autorització que va sol·licitar l'Empresa Lafarge (la responsable de la Incineradora) compleix tots els requisits legals per a l'administració autonòmica, i està dintre de la via de gestió admesa en el Catàleg de Residus de Catalunya. La resposat a les al.legacions dels veïns de Montcada també exposa que incinerar residus és una "prioritat" del Departament de Medi Ambient, la valorització energètica dels residus està contemplada dins del Pla que estableix fer servir els forns de les cimenteres per aconseguir el fi desitjat i que compleix tots els requisits que el Pla Nacional d'Aplicació del Conveni d'Estocolm va aprovar el Consell de Ministres en data 2/2/2007 sobre el tractament de residus.
Text del Montcada Confidencial:
Sobre el que pot representar la incineració de residus amb continguts de contaminats orgànics persistents (COP) la Generalitat ens diu: Que s'aplicarà en tot el procés d'incineració totes les millors tècniques disponibles ( MTD) i les millors pràctiques mediambientals (MPA).
Tal com ja va avançar en un comunicat de premsa, La Generalitat ens recorda que Lafarge no pot iniciar les operacions d'incinerar fins que no s'hagi resolt un període de proves i que compleixi una sèrie de requisits específics. L'empresa només podrà iniciar les activitats sol.licitades sempre i quan disposi d'un pronunciament favorable del control que s'ha d'efectuar al llarg de 18 mesos en altres plantes cimenteres de Catalunya.
Aquí hi trobem una contradicció en l'escrit, ja que per una banda es deixa clar que no es pot començar l'activitat (en el supòsit positiu) abans de 18 mesos i per altra banda s'autoritza a l'empresa a incinerar per un període de 6 mesos la quantitat de 35.000 tones de residus, això si, sota l'apartat codi de gestor PROVA. Desprès que prèviament puguin també, recepcionar les 191.000 tones. ¿ En què quedem, les proves a on es faran?
Altres punts que és convenient conèixer, aquests:
1º. La Generalitat diu que disposa d'un informe favorable de l'Agencia de Protecció de la Salut, però en l'escrit no s'adjunta.
2º. La Generalitat confirma que té constància d'un Certificat de 9 de Novembre del 2007 sobre la Moció per excloure la incineració de residus als forns de la cimentera emès per l'Ajuntament de Montcada, però en l'escrit no fa ni una sola referència a la seva importància.
3º La Generalitat aprova l'autorització ambiental sense tenir present l'informe municipal sobre les matèries ambientals de la seva competència. L’escrit és limita a dir: Que l'Ajuntament de Montcada no li ha tramès l'informe.
Amb aquesta resposta sembla que queda clar que el Departament de Medi Ambient no està disposat a perdre temps, hi passa de l'informe municipal, que hauria de ser vinculant, doncs, té un valor polític indubtable. Una altra cosa seria que s'aprovés l'expedient pel "silenci administratiu" del nostre Ajuntament.