Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença el Fòrum Social per la Universitat Pública

Avui comença a Barcelona el Fòrum Social per la Universitat Pública, iniciativa sorgida de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), espai de trobada de diferents organitzacions estudiantils -entre les quals el SEPC- i assemblees de facultat de les universitats públiques d'aquesta ciutat.

26/03/2008 01:07 Política

Aquest Fòrum, organitzat a correcuita des de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, coincideix amb la Conferència de Primavera de la European University Association (EUA), on es reuniran més de 350 rectors de Universitats europees amb representants de les principals multinacionals europees per continuar implementant les polítiques que en l’àmbit universitari han d’assumir els diferents governs europeus.

Des de la PMDUP, es celebra aquest Fòrum per a deixar palès que "la majoria de la comunitat universitària i de la societat civil no ha estat convidada a participar de tot aquest procés de debat i discussió per decidir quin ha de ser el model universitari del futur".

Tornant a les activitats previstes, des de dimecres i fins dissabte es succeiran diferents xerrades i tallers que culminaran aquest dissabte amb un dinar popular i una posterior concentració i manifestació estudiantil en defensa de l'ensenyament públic. L'acte d'inauguració, previst per avui dimecres, tindrà lloc a l'aula magna de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i anirà a càrrec de Josep Ferrer (exrector de la UPC) i estudiants membres de la plataforma organitzadora.

A partir d'aleshores, les xerrades, en format de taules rodones, comptaran amb la participació de destacades persones vinculades a la comunitat educativa, com ara Rosa Canyadell o Arcadi Oliveres. Cal destacar també la presència de Miguel Urbán, estudiant madrileny, coneixedor de les lluites estudiantils catalanes i autor, entre d'altres, del llibre Mitos y realidades sobre el Proceso de Bolonia. En aquestes sessions, es repassarà els orígens de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), la situació del procés de Bolonya i les respostes envers aquest, el debat respecte les estratègies de lluita o bé al voltant de la construcció d'un model alternatiu d'universitat pública.

Totes les activitats tindran lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (C/Montalegre, 6), situada al barceloní barri del Raval. 

 

 

Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid